-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogaus ausys auga visą gyvenimą, o štai nosys – neilgėja

Citata iš pasakos apie Raudonkepuraitę „Močiute, o kodėl tavo tokios didelės ausys?“ įgauna visiškai naują prasmę, kadangi mokslininkai tvirtina, kad žmogaus ausys auga visą gyvenimą. Tad kai mums atrodo, kad senelių ausys yra gerokai didesnės nei mūsų pačių, tai visai nėra iliuzija.
Medikai rekomenduoja ausis valyti tik pirštais.
Moters ausis / „Shuterstock“ nuotr.

Mokslininkai, kaip rašo wyborcza.pl, tvirtina, kad mūsų ausys auga visą gyvenimą. Per metus jos padidėja net puse milimetro.

Dr. Roberto S.Tano iš Teksaso universiteto Hjustone vadovaujama darbo grupė atliko tyrimą, kuriame dalyvavo šimtas jaunų ir šimtas vyresnių žmonių. Savanoriams matuotos nosys ir ausys. Pasirodė, kad nosys su amžiumi neilgėja.

Visai kas kita ausys – jos su amžiumi auga, ypač ausies kaušelis.

Tyrimo autorių teigimu, taip ausų veikia organizmo senėjimas. Su amžiumi jungiamojo audinio struktūrinis baltymas – kolagenas – taip gerai nebenulaiko kremzlės.

Kolageno yra ir mūsų odoje: kas su ja vyksta senstant, deja, puikiai žinome. Oda su laiku praranda savo elastingumą, raukšlėjasi. Tas pats nutinka ir ausims – kolageno skaidulos silpsta, tysta, todėl didėja ausys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius