Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalas su pirmuoju Žmogaus voro komiksu parduotas už 1,1 mln. JAV dolerių

Internetiniame aukcione už 1,1 mln. JAV dolerių buvo parduota puikiai išsilaikiusi žurnalo „Amazing Fantasy“ kopija, kurioje pirmą kartą buvo išleista superherojaus Žmogaus voro istorija. Penkioliktasis „Amazing Fantasy“ numeris išėjo 1962 metais ir kainavo 12 centų.
Action comics (komiksų žurnalas)
Action comics (komiksų žurnalas). / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį pirmadienį šį komiksų žurnalo numerį kolekcininkas įsigijo iš privataus asmens, antradienį pranešė internetinio aukciono ComicConnect.com vadovas Stephenas Fishleris.

Tačiau tai dar nėra didžiausia kaina, kada nors sumokėta už komiksų knygą. Daugiausia – 1,5 mln. JAV dolerių – buvo paklota už „Action Comics“ pirmąjį numerį, kurio viršelį puošia Supermenas.

Tačiau, pasak S.Fishlerio, tai brangiausiai parduota knyga iš vadinamojo Sidabro amžiaus, kuris tęsėsi nuo šeštojo dešimtmečio vidurio iki maždaug 1970-ųjų.

„Pats faktas, kad 1962 metų komiksai buvo parduoti už 1,1 mln. JAV dolerių, jau yra rekordinis įvykis, – sakė jis. – Tai, kad kažkas gana nesena gali būti parduota už tokią kainą ir būti taip vertinga, yra įspūdinga“.

Pasak internetinio aukciono vadovo, didelę žurnalo kainą nulėmė ir gera jo būklė.

„Žmonės dažnai teiraujasi, už kiek galima parduoti idealiai išsilaikiusią knygą, ir šiandien mes tai pamatėme“, – cituodama S.Fishlerį pranešė agentūra AFP.

Paprastai septynženklių sumų būdavo prašoma už vadinamojo Aukso amžiaus komiksus, kurie buvo išleisti praėjusiame amžiuje tarp ketvirtojo dešimtmečio pabaigos ir šeštojo pradžios.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius