Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygeiviai dviračiais po Baltijos šalis ragina vienytis prieš grėsmes

Europos Sąjungos (ES) institucijose dirbantys žygeiviai pirmadienį Vilniuje pradėjo kelionę dviračiais po Baltijos šalis, kurios metu sieks atkreipti dėmesį į būtinybę vienytis prieš išorės grėsmes. Aštuoni skirtingo amžiaus ir tautybių dviračių mėgėjai ketina per penkias dienas aplankyti tris Baltijos valstybių sostines bei susitikti su miestų vadovais.
Dviratininkų išlydėtuvės
Dviratininkų išlydėtuvės / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Matydami situaciją Europoje, pamanėme, kad būtų gera idėja atvykti į laisvas Baltijos valstybes, kuriose šiuo metu yra ypatinga padėtis, atsižvelgiant į tai, kas vyksta šiek tiek į pietryčius nuo čia“, – žurnalistams sakė žygio dalyvis italas Giuseppe Mazzoni, turėdamas omenyje konfliktą  Ukrainoje.

VIDEO: „Europos dviračių žygio 2015“ dalyvių palydėtuvės

„Pamanėme, kad būtų svarbu atvykti patiems, nors ir mažai grupei, nešant žinią, kad buvimas kartu gali suteikti jėgų prieš potencialias grėsmes iš išorės“, – pridūrė jis, kalbėdamas po susitikimo su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.

Prie grupės prisijungęs Europos Parlamento narys iš Vokietijos Michaelis Theureris teigė, kad žygio dalyvius vienija ne tik darbas Europos Komisijoje, Europos Parlamente ar kitose institucijose, bet ir tam tikra idėja, kuri keliama kasmet vasarą keliaujant dviračiais po skirtingus Europos regionus.

„Jie skleidžia valstybių ir piliečių, kurie mus gali pastebėti, solidarumo, laisvės ir idėją – tai ir yra priežastis, kodėl aš tai palaikau“, – BNS sakė M.Theureris.

Kaip BNS informavo žygio organizatorius, buvęs Europos Komisijos biuro darbuotojas Dolfas Plijteris, žygiu siekiama „solidarizuotis su Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiais bei jų susirūpinimu dėl geopolitinės situacijos vystymosi“.

Dviratininkų grupės maršrutas driekiasi keliais, kuriuose prieš 26 metus įvyko istorinė Baltijos kelio akcija, iš viso ketinama įveikti apie 1000 kilometrų. Trečiadienį žygeiviai ketina susitikti su Rygos meru, o penktadienį pasiekti Taliną ir susitikti su Estijos sostinės vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius