Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žygis Karklės festivalio metu pranoko lūkesčius: svaigino gamta ir gera kompanija

„Jūs, panyčkos, esate nerealios. Tiesiog noriu, kad žinotumėt tai“, – besdamas pirštu ore kažkur pro mus, komplimentų pažėrė dvidešimtmetis ir nuo tualetų nušlitiniavo link pavėsinių su pilstomu alumi. Taip prasidėjo žygis po Pajūrio regioninį parką, kurį surengė muzikos ir menų festivalio „Karklė Live Music Beach 2018“ organizatoriai bei Pėsčiųjų žygių asociacija.
Žygis Karklės festivalio metu
Žygis Karklės festivalio metu / Margaritos Rimkutės nuotr.

Tas nekoncentruotas kavalieriaus žvilgsnis – ko gero vienas iš slogesnių įspūdžių mėginant susidaryti įspūdį apie festivalį… Vaikinas atrodė neblaivus. Tam, kaip vėliau man aiškino sutikta vilnietė, ir yra skirti festivaliai, kad, jos žodžiais tariant, „gerai patūsinti, o muzika – antroje vietoje“.

Tampriau susiveržusi kuprinės petnešas per festivalio teritoriją patraukiu jūros link. Netoli paplūdimio esančioje starto stotelėje mums suteikiamos žygeivio kortelės, žemėlaps, vanduo. Dar penkiasdešimt metrų ir – Baltija. O nuostabioji jūra! Oras – gaivutėlis. Peržengiu per greta miegančios merginos galvos pūpsinčią plastikinę stiklinę su sidru. Taip ir nespėjo išgerti, užsnūdo…

Miško maudynės

Žemėlapyje pažymėta, jog teks judėti paplūdimiu. Aplenkę dar keletą snaudžiančių, keliasdešimt gurkšnojančių, flirtuojančių, besibučiuojančių, tempiančių pripučiamas plaukimo priemones į vandenį, pasiekiame ramesnę žygio atkarpą.

Liekame mes, žygeiviai, padus masažuojantys akmenys, triukšmingos bangos ir tas šokoladinis Olando kepurės skardis. Kaip informavo pakeliui pasiektas stendas, skardis – kadaise Litorinos jūros buvęs krantas. Tik vėliau jūra įgijo Baltijos pavadinimą. Ties dar nuo Antrojo pasaulinio karo likusia pakrantės artilerijos baterija (militaristinis įtvirtinimas) „Memel-Nord“ pasukame į šimtametį mišką.

Jei tikėti informaciniu stendu, ankščiau čia medžių nebūta. Vėjas ardė kopas, tad nutarta apsodinti jas mišku.

Tarsi dušo sroveles iš purkštuko. Anot bendrakeleivės, japonai tiki, jog pasivaikščiojimas mišku padeda atgauti dvasinę pusiausvyrą.

„O tu žinai, jog japonai turi išsireiškimą „miško maudynės“?“ – paklausia manęs bendrakeleivė ir mudvi įsispoksom į pro medžių kamienus besiskverbiančius saulės spindulius.

Tarsi dušo srovelės iš purkštuko. Anot bendrakeleivės, japonai tiki, kad pasivaikščiojimas mišku padeda atgauti dvasinę pusiausvyrą.

Neriam į mišką. Minkštais miško paklotės takeliais pasiekiame buką. Medį. Storakamienį ir su visais tais ant kamieno išraižytais įsimylėjelių inicialais. Krestelim ant priešais jį esančio suolelio. O pro mus poromis, pulkeliais pėdina žygeiviai. Sėdim. Prieš mus – bukas. Mes prieš buką. Tylim. Maudomės.

Tas „laba diena“

„Laba diena ir gero jums žygio“, – šypteli viena iš praeinančio žygeivių pulkelio moterų.

Tas „ir gero jums žygio“ taip keistai nuskambėjo. Taip maloniai. Netikėtai maloniai. Pulkelis praeina. Bėgam jiems pavymui.

Margaritos Rimkutės nuotr./Žygis Karklės festivalio metu
Margaritos Rimkutės nuotr./Žygis Karklės festivalio metu

Pasivijusi klausiu, kodėl jie tokie malonūs. Žinau, klausimas skamba kvailai. Tačiau kartais žmonės atrodo tokie susvetimėję, jog elementarus mandagumas sukelia nuostabą.

„Stengiamės su visais pasisveikinti. Tai juk kelia nuotaiką. Mums labai patinka, kai žmonės, vengę žvilgsnio, pakelia akis ir nustemba. Ir labai nuoširdžiai mums atsako“, – paaiškina Irma prisistačiusi žygeivė.

Pasirodo, pulkelis – tai keletas iš trisdešimties vienu autobusu iš Vilkaviškio ir Marijampolės atvykusių bendraminčių, Vilkaviškio šiaurietiško ėjimo klubo narių. Sutiktieji sako norėję pasigrožėti Pajūrio regioninių parku. Viena iš grupelės moterų atskleidžia, kad su jais kartu keliauja ir gimtadienį švenčiantis jaunuolis, papasakoja apie ypatingus klubo narius vienijančius emocinius ryšius, pakviečia kartu dalyvauti rugsėjo mėnesį jų krašte vyksiančiame žygyje ir, paprašius, nuotaikingai pozuoja fotoobjektyvui.

Vėliau dar juos tenka sutikti prie žygeiviams skirto pietų stalo. Viena grupelės moterų, Rūta, paprašo paminėti, jog festivalio savanoriais dirba iš Jurbarko atvykęs jaunimas. Juos tenka sutikti ne kartą: žygio punktuose, dalinančius vandenį, obuolius, renkančius šiukšles.

Apie mokestį

Žygis palieka puikų įspūdį. Gaila, nepavyko rasti vietos, kurioje būtų įteikti žygeivio diplomai, šiek tiek suerzino 15-os eurų automobilio parkavimo mokestis. Kai kurie pakeliui sutikti žygeiviai teigė, kad ir mokestis už žygį – 20 eurų, kiek išpūstas.

Kita vertus, ką įkainuosi... Plaučius valantis oras, nuo skardžio atsiverianti akimis neaprėpiama jūra, užkrečianti sutiktų žygeivių nuotaika... Manau, muzikos ir menų festivalio „Karklė Live Music Beach 2018“ organizatoriai, sumanę į programą įtraukti ir pramogą gamtos bei aktyvaus laisvalaikio mylėtojams, neprašovė pro šalį. Neoficialiais duomenimis, žygyje dalyvavo apie porą šimtų žygeivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius