Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

„Azijos virtuvė nuo A iki Z“ – lietuviams pritaikytas Tolimųjų Rytų skonis

„Azijos virtuvė nuo A iki Z“
Leidyklos „Obuolys“ nuotr. / „Azijos virtuvė nuo A iki Z“
Šaltinis: 15min
0
A A

Kaip nusipirkti prinokusį ananasą? Kaip šviežiai paruošti kokosų pieną, kai palmės už daugiau nei tūkstančio kilometrų? Kaip namie pasigaminti patiekalą, iki tol ragautą tik kinų restorane? Į šiuos ir kitus kylančius klausimus atsako pirmoji lietuviška knyga apie Tolimųjų Rytų patiekalus – „Azijos virtuvė nuo A iki Z“.

Du kulinarijos meistrai – žurnalo „Virtuvė. Nuo... Iki...“ redaktorė bei tinklaraščio zaidimuaikstele.lt autorė Eglė Mačerauskienė ir vyriausias „Sushi Express“ meistras Vytautas Bukauskas susivienijo siekdami sukurti patogų ir naudingą gidą po įvairiaspalvę Azijos šalių virtuvę.

„Vis dažniau parduotuvių lentynose galima pamatyti lietuvio akiai ir gomuriui neįprastų, dar galbūt neragautų maisto produktų: įvairių padažų pagardų, neregėtų rūšių makaronų, vaisių bei daržovių. Ši knyga ir parengta tam, kad rytietiškų virtuvių gerbėjai mėgstamais patiekalais galėtų mėgautis ne tik restoranuose, bet ir paruošti juos savo namuose,“ – apie knygos „Azijos virtuvė nuo A iki Z“ atsiradimą sakė viena jos sudarytojų Eglė Mačerauskienė.

„Azijos virtuvė nuo A iki Z“ – ne tik nesudėtingi Kinijos, Japonijos, Tailando ir Vietnamo regionų receptai, bet ir pagrindinių ingredientų žinynas. Čia pasakojama, su kuo dera skirtingi Tolimųjų Rytų kilmės produktai, kaip juos išsirinkti, kokiomis sąlygomis laikyti namie ir kaip vartoti. Dauguma pavadinimų gali skambėti egzotiškai, bet jų visų galima įsigyti Lietuvos parduotuvėse.

Azijos šalių sriubos, užkandžiai, karštieji patiekalai bei desertai, išbandyti ir pagaminti virtuvės šefo Vytauto Bukausko rankomis. Receptai, reikalaujantys specifinių žinių, iliustruoti aiškiomis instrukcijomis, kaip atlikti tam tikrą veiksmą – pavyzdžiui, susukti vietnamietišką daržovių suktinuką.

„Knygoje yra ir tokių receptų, kurių nerasite net restoranų valgiaraščiuose, taigi – tai puikus vadovėlis eksperimentuoti, atrasti naujus skonius ir pažinti bent truputėlį Azijos per valgio kultūrą,“ – teigė Eglė Mačerauskienė.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Virtuvė
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min