Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių kiemuose – blynai, kaukės ir Lašininio bei Kanapinio kova

Daugiabučių administratoriai kviečia ruošti kaukes ir nepraleisti Užgavėnių linksmybių. Šimtus dalyvių kasmet sutraukiančios šventės šiemet vyks Vilniaus Karoliniškių, Pašilaičių, Žirmūnų rajonuose bei Dainavos rajone Kaune.
Užgavėnės Pašilaičiuose Vilniuje
Užgavėnės Pašilaičiuose Vilniuje / „Mano būstas“ nuotr.
Temos: 2 Blynai Užgavėnės

„Jau ketvirtus metus iš eilės gyventojus kviečiame į tradicines kiemo Užgavėnių šventes. Taip siekiame rūpintis ne tik namų sienomis, bet ir žmonių gyvenimo kokybe. Puoselėdami senąsias lietuvių tradicijas ir organizuodami renginius bendruomenei norime  ugdyti  kaimyniškumo jausmą, skatinti  susipažinti ir tuo pačiu  priminti, kad gyventi darnioje bendruomenėje  smagiau, paprasčiau, ir saugiau. O geriausias atpildas už tai, ką darome – nuoširdi gyventojų padėka“, – sakė bendrovės „Mano būsto“ generalinis direktorius Vytautas Turonis.

Pašilaičių Žemynos g. 8 gyventoja Janina Čiuladaitė džiaugiasi ir didžiuojasi gyvenanti rajone, kuriame nuolat vyksta renginiai bendruomenei. Už tai ji dėkoja namą administruojančiam „Pašilaičių būstui“.

„Ačiū už šventes ir nuotaikingus kvietimus į jas. Dėkui už tai, kad bendraujate ir rūpinatės savo mikrorajono gyventojais“, – sakė Janina.

Į Užgavėnes kviečiami visi – ir maži, ir dideli. Renginio dalyvių laukia linksmybės – šokiai aplink laužą, tradiciniai žaidimai, bėgimas su maišais, lenktynės nešant kiaušinį šaukšte, Kanapinio ir Lašininio kova, gaidžių peštynės.

Organizatoriai ragina būtinai pasipuošti kaukėmis ir atsinešti blynų. Renginio metu bus renkama baisiausia kaukė ir skaniausias blynas. Nugalėtojų laukia prizai.

Gražiausios rankų darbo Užgavėnių kaukės rinkimai taip pat vyksta Facebook‘e, „Mūsų kiemo“ puslapyje. Kaip dalyvauti? Kaukių nuotraukas reikia skelbti  „Mūsų kiemas“ sienoje iki vasario 12 d., nuotrauka pasidalinti ir savo sienoje. Laimės trys daugiausiai vadinamųjų „like“ surinkusios kaukės. Nugalėtojų laukia saldūs prizai.

Užgavėnių šventės bendruomenėms – iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. Šios iniciatyvos tikslas – bendromis daugiabučių namų gyventojų ir šiuos namus administruojančių įmonių pastangomis šalia namų kurti jaukią, tvarkingą ir gyvą aplinką.

Vilniuje Užgavėnių šventės bendruomenėms vyks:

  • Vasario 12 d., 14 val. Vilniaus Žirmūnų gimnazijos stadione, Žirmūnų g. 37 (organizatorius – „Žirmūnų būstas”)
  • Vasario 12 d., 14 val. A. J. Povilaičio ir I. Šimulionio gatvių sankryžoje (organizatorius – „Karoliniškių būstas“)
  • Vasario 12 d., 12 val. skvere prie „Rimi“ parduotuvės Medeinos g. 8 a. (organizatorius – „Pašilaičių būstas“)

Kaune Užgavėnių šventė bendruomenei vyks:

  • Vasario 12 d., 14:30 val. Draugystės parke (organizatorius „Dainavos būstas”)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius