Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gerumo karvutes“ dekoruojantys menininkai: tokios gerumo akcijos pas mus galėtų vykti kasdien

Prekybos centre „Europa“ „Gerumo karvutes“ marginantys menininkai džiaugiasi galėdami prisidėti prie akcijos „Europos gerumo Kalėdos“. Pasak kūrėjų, menininkui dalyvaujant tokioje akcijoje ji turi daugiau nuoširdumo ir yra paveikesnė, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Menininkė Kunigunda Dineikaitė ir karvutė
Menininkė Kunigunda Dineikaitė ir karvutė / Organizatorių nuotr.

„Kai save identifikuoji su gera idėja – pats skleidi gėrį, tampi jo nešėju. Mes šiuo atveju kuriame gėrį ir darome tai su džiaugsmu. Kiekvienas, kuris dalyvauja šioje gerumo akcijoje, turi daug neišdalyto gerumo ir tai yra priežastis mums juo dalytis su kitais“, – teigia tapytoja Kunigunda Dineikaitė.

Praeitą savaitę prasidėjusi socialinė akcija į vieną vietą subūrė daugiau kaip 20 Lietuvos menininkų. Kūrėjai „Gerumo karvutes“ margina specialiai šiam projektui prekybos centre įrengtoje studijoje, o vėliau jos keliaus po viešąsias miesto erdves.

Menininkai teigė mielai prisidedantys prie socialinių akcijų, kurios nukreiptos į vaikus ar vyresnius  vienišus žmones: dailininkė Sigutė Ach bendradarbiauja su A.Adamkienės paramos ir labdaros fondu, grafikė Kunigunda Dineikaitė tapė Vilniaus universiteto vaikų ligoninei.

„Gerumo karvutes“ marginantiems menininkams suteikta visiška laisvė kūrybai, nėra jokių reikalavimų ar ribojimų.

„Kilo keletas idėjų, bet apsistojau prie vienos – nutapyti ant karvutės šonų po angelą. Sunku pasakyti, iš kur į galvą atėjo ši mintis – artėjančios Kalėdos ar angelas kaip gerumo simbolis“, – teigia tapytojas Arūnas Žilys.

Tapytoja K.Dineikaitė savo „Gerumo karvutę“ mato kaip stiprią, savimi pasitikinčią individualybę su gėlių spalvų ir žalumos niuansų sandūromis.

Prie akcijos kviečiamos prisidėti tiek įmonės, norinčios įsigyti specialiai sukurtą „Gerumo karvutę“ ir tokiu būdu paaukoti labdaros fondui, tiek visi geros valios žmonės, kurie nori padėti likimo nuskriaustiems ir sergantiems vaikams.

Akcijos labdaros fondas bus renkamas visą gruodį kartu su aukojimo portalu aukok.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius