Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hakeriai atakavo festivalį „Yaga“

Užlaužta festivalio internetinė svetainė, ištrintos duomenų bazės, kompiuteriniai virusai festivalio draugams – tai tik dalis nemalonumų, su kuriais susidūrė Tarptautinio muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalio „Yaga“ organizatoriai.
„Yaga-Ball“ akimirka
„Yaga-Ball“ akimirka / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Programišiai

„Buvome intensyviai pradėję ruoštis festivaliui, bendrauti su atlikėjais, dekoracijų meistrais, kitų veiklų organizatoriais. Turėjome būti vienu iš pirmųjų šių metų festivalių, paskelbusių savo programą, tačiau taip nutiko, kad programą paskelbėme vieni paskutiniųjų“ – pasakoja festivalio organizatorius Anton Shoom.

Kovo mėnesį festivalio organizatoriai pastebėjo, kad į jų internetinę svetainę buvo įsilaužta. Hakeriai sunaikino visą svetainėje buvusią informaciją, nuotraukas, filmuotą medžiagą. Organizatoriams visus paruošiamuosius festivalio darbus teko daryti iš naujo.

„Akimirką buvo kilusi mintis, kad festivalis nebeįvyks. Tačiau šis incidentas mūsų nesustabdė it labai operatyviai ėmėmės darbų iš naujo. Žinoma gaila, tiek daug įdėto darbo ir viskas dingo per vieną naktį. Visa laimė, kad didžiąją dalį duomenų laikome ne tik „online“, bet išsisaugome ir kompiuteryje. Vis tik dalis informacijos dingo visam laikui“ – prisimena organizatorius.

Pirmadienį jau veikia nauja festivalio „Yaga“ internetinė svetainė, yra paskelbta programa, užsakyti bilietai visiems festivalio atlikėjams, gaminamos vizos. Žmonės aktyviai perka bilietus.

Festivalis „Yaga gathering 2013“ vyks liepos 25–29 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero. Jubiliejiniame festivalyje pasirodys reggae, dub ir elektroninės muzikos DJ, koncertuos gyvos grupės, išskirtines dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos ir Lietuvos. Sveikatingumo ir amatų erdvėse bus siūloma daugybė užsiėmimų. Šiemet festivalio dalyviai atvyksta net iš 20 šalių ir be Europos sąjungos išvysime atlikėjus iš Pietų Afrikos, Australijos, Kanados, JAV ir Islandijos. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai su karštu vandeniu, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius