Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodkrantėje suliepsnojo nendrinės skulptūros

Kuršių nerijos gyventojai ir svečiai šeštadienio vakarą atsisveikino su visą vasarą Gintaro įlanką puošusiomis nendrinėmis skulptūromis.
Ėmus temti Juodkrantės dangų nušvietė šiaudinės skulptūros.
Ėmus temti Juodkrantės dangų nušvietė šiaudinės skulptūros. / Jolitos Gedžiuvienės nuotr.

Tradiciškai per rudens lygiadienį nendrinės menininkų kompozicijos uždegamos – šitaip pažymimas artėjantis tamsusis metas, kai naktys darosi vis ilgesnės ir ilgesnės. 

Tarptautinio baltų skulptorių simpoziumo metu sukurtos nendrinės skulptūros atlaikė visas vėtras, šią vasarą talžiusias Vakarų Lietuvą. 

Gamtos cikliškumą simbolizuojantis menininko – skulptoriaus Alberto Danilevičiaus kūrinys, skulptūra „Sutartinė“ šią vasarą atlaikė didžiausią gamtos stichijos – stiprios vėtros išbandymą. Šią vasarą nevaldoma vėjo jėga dukart „išlaisvino“ skulptūrą, bet kaskart autoriaus grąžinta į jai „paskirtą“ vietą įlankoje. Trečiąkart vėtros galybė menininko skulptūrą ne tik „išlaisvino“, bet ir išplukdė į Kuršių marias. Vėjų blaškoma skulptūra pagaliau buvo „įkalinta“ melduose, anapus kranto, netoli Drevernos.  Nuoširdaus troškimo ir atkaklių pastangų dėka „Sutartinė“ buvo grąžinta „namo“, į Gintaro įlanką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius