-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalėdų Seniais virtę Panevėžio ugniagesiai neliko abejingi vaikų svajonėms

Žmonių gyvybes gelbstintys Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai prieš Kalėdas prisijungė prie visuotinės akcijos ir išpildė trijų mažųjų Panevėžio rajono gyventojų svajones.
Renginio akmirka
Renginio akmirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ugniagesių buveinėje apsilankę berniukai buvo ne tik nustebinti kalėdinėmis dovanomis, bet ir turėjo galimybę iš arti susipažinti su ugniagesio profesija.

Kaip teigė Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos VPPS vyr. specialistė Vilma Vaiginytė, tokia idėja kilo sužinojus apie visuotinį projektą „Vaikų svajonės“. Ugniagesiai gausiame svajonių sąraše rado tris berniukus, kurie Kalėdoms troško gauti ugniagesių automobilio modelį ar „Lego“ konstruktorių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka

„Dovanoti yra geriau nei gauti. Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti, nes ne visi tėveliai gali sau leisti pirkti dovanas vaikams. Šie vaikučiai ateityje nori būti ugniagesiais gelbėtojais, todėl negalėjome jų svajonių praleisti pro akis“, – kalbėjo V.Vaiginytė.

Visi trys berniukai kartu su lydinčiais asmenimis buvo pakviesti į ugniagesių buveinę. Vienas iš berniukų čia atvyko kartu su savo broliu. Mažieji Panevėžio rajono gyventojai nesitikėjo, kad dovanas jiems įteiks ugniagesių nusileidimo vamzdžiu žemyn nučiuožę ir Kalėdų Senio kepurėmis pasidabinę gelbėtojai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka

Visi vaikai tvirtino, kad užaugę svajoja tapti ugniagesiais, todėl noriai išbandė ugniagesių gelbėjimo įrangą, apžiūrėjo techniką, kopėčių, štabo, narų automobilius. Berniukams netgi teko garbė susisėti į vieną iš ugniagesių automobilių ir juo pasivažinėti po miestą.

Šiemet internete radome tris vaikus, kurie turi svajonę tapti ugniagesiais

„Kasmet organizuojame prevencines akcijas, ieškome jaunimo, vaikų, kurie norėtų tapti ugniagesiais. Norime, kad vaikai suprastų apie priešgaisrinę saugą. Šiemet internete radome tris vaikus, kurie turi svajonę tapti ugniagesiais.

Norime, kad prieš Kalėdas vaikai būtų laimingi, suprastų mūsų darbą ir kažkada galbūt ateitų pas mus dirbti. Nusprendėme jų norus išpildyti. Tikiuosi, kad vaikai ilgai atsimins šią šventę“, – sakė Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akmirka

Vėliau vaikai kartu su ugniagesiais apžiūrėjo įvairias patalpas, sėdo prie bendro stalo ir diskutavo apie šią sunkią, atsidavimo ir gero fizinio pasiruošimo reikalaujančią profesiją.

Akcijos „Vaikų svajonės“ interneto svetainėje rašoma, kad šiemet žmonės išpildė 10 237 vaikų svajones. Neliko nė vieno vaiko, kurio svajonė būtų likusi neišpildyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius