Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kauniečių pamiltas restoranas sezoną pradeda nauju vardu „L‘Artisan“ ir atnaujintu meniu

„Daugirdo“ restorano „L'Artisan“naujas meniu
Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. / „L'Artisan“ patiekalai ruošiami iš rankų darbo ingredientų
Šaltinis: 15min
0
A A

Kauno senamiesčio širdyje įsikūręs viešbutis „Daugirdas“ ilgą laiką restoraną vadino tuo pačiu pavadinimu. Naują sezoną šis restoranas pradeda su nauju vardu ir atsinaujinusiu meniu, kuriame vėl siūlomi su meile virtuvės meistrų paruošti patiekalai iš rankų darbo ingredientų, netikėti bei subtilūs maisto deriniai.

Naujas vardas „L‘Artisan“ parinktas ne atistiktinai. „Norėjome, kad jis tiesiogiai sietųsi su tuo, ką žmonės kasdien veikia virtuvėje“, – sako restoranų vadovė Ingrida Gustienė.

„Artisan“ išvertus iš anglų kalbos reiškia meistras, amatininkas. Oksfordo žodynas sako, kad šis žodis dažnai naudojamas labai kokybiškam, rankomis atliekamam darbui įvardinti, naudojant geriausios kokybės žaliavas.

Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /L'Artisan patiekalai
Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /L'Artisan patiekalai

Naujas ne tik vardas, bet ir restorano meniu. Jis tapo gerokai trumpesnis, nes siekiama, kad produktai būtų tik patys šviežiausi. Meniu keičiamas atsižvelgiant į sezoną, naudojant regioninius produktus.

Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /L'Artisan patiekalai
Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /L'Artisan patiekalai

Daugelis patiekalų yra susiję su įvairiais prieskoniais ar prieskoninėmis žolelėmis („herbs&spices"). Visi ingredientai irgi yra gaminami pačių virtuvės meistrų rankomis, kas atspindi naują restorano pavadinimą. Restoranas pats kepa savo duoną „Brioche”, gamina naminį karvių pieno sūrį su peletrūnais ir petražolėmis. Ir, žinoma, kaip be naminių marmeladų, kurie naudojami ne tik prie desertų, bet ir užkandžių. Pirmiausia, tikriausiai pagalvosime apie obuolių ar slyvų džemus, tačiau čia ir vėl naudojami prieskoniai. Prie sūrių siūlomas raudonųjų svogūnų ir čiobrelių, o prie „Creme brulee“ – obuolių ir šalavijų marmeledai.

Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /hersbs&spices
Deivido Kvedario (Fotopasaka) nuotr. /hersbs&spices
 

Svečių lauks kiek netikėti, bet labai skanūs deriniai. Pavyzdžiui, salotos su keptomis vištų kepenėlėmis, ciberžolėmis pagardintomis kriaušėmis, aštriais Pekano riešutais ir balzamiko užpilu, karštajam patiekalui – ančių krūtinėlė, karštai rūkyta obelų dūmuose, o desertui baltojo šokolado – krapų musas arba karštas „Curry“ obuolių pyragėlis su naminiais imbiero ledais. Skamba išties neįprastai, tiesa?

Visa tai degustuoti galėsite jau nuo rugsėjo 24 d. seniai kauniečių ir miesto svečių pripažintame ir dabar atsinaujinusiame restorane „L‘Artisan“, „Daugirdo“ viešbutyje.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min