Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ startuoja vaikų gerove ir ugdymu besidomintiems skirtos parodos

Penktadienį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ atidaromos dvi tarptautinės parodos: švietimo naujovių, mokymo priemonių ir mokyklos įrangos paroda „Mokykla“ ir būsimų mamų, kūdikių priežiūros priemonių, žaislų ir žaidimų, ikimokyklinio ugdymo paroda „Vaikų šalis“.
Parodos „Mokykla 2012“ akimirka
Parodos „Mokykla 2012“ akimirka / „Litexpo“ nuotr.

Abi parodos sieks atkreipti dėmesį į  kūrybišką ir išradingą vaiko ugdymą nuo mažų dienų. Į tokį ugdymą integruojama kūrybinė-praktinė patirtis, o vaikas mokamas originaliai mąstyti, kūrybiškai spręsti problemas.

Parodoje „Mokykla 2013“ inovatyvias technologijas, įrangą ir priemones mokykloms demonstruos 89 įmonės, bus įrengta interaktyvi gamtos mokslų ir pasaulio pažinimo „Svajonių klasė“, kurioje bus pristatyti naujausi Samsung sprendimai, skirti mokyklai, vyks improvizuotos pamokos mokytojams. Parodoje „Vaikų šalis“ su vaikiškos produkcijos, žaislų ir žaidimų naujienomis supažindins 120 įmonių.

„Litexpo“ nuotr./Parodos „Mokykla 2012“ akimirka
„Litexpo“ nuotr./Parodos „Mokykla 2012“ akimirka

Per tris dienas parodose bus surengta 215 renginių ir tarp jų – net 38 pamokos mokytojams, vyks diskusijos, forumai, seminarai švietimo ir ugdymo specialistams. Pirmą kartą šiose parodose atsiras atskira erdvė renginiams, o joje įsikurs „Linksmas miestas“, kuriame vyks net 75 renginiai, interaktyvias edukacines programas pristatys keturiolika šalies muziejų, o ant  scenos lips šalies estrados grandai – Egidijus Sipavičius, Natalija Bunkė, Sasha Song, savo programą pristatys Arkadijus Vinokuras, pasirodys mažieji artistai iš Deimantės mados teatro, menų studijos „Garsas ir spalva“, E. Špokaitės baleto mokyklos, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras ir kt.

„Litexpo“ nuotr./Parodos „Mokykla 2012“ akimirka
„Litexpo“ nuotr./Parodos „Mokykla 2012“ akimirka

„Linksmame mieste“ turės ką veikti ir sporto aistruoliai – čia organizuojamas „Ropliukų turnyras“, stalo žaidimų čempionatas. Greičio ir ekstremalaus vairavimo mėgėjai galės išbandyti jėgas radijo bangomis valdomų automobilių „drifto“ varžybose. Beje, tai ne vienintelis renginys autofanams – jie galės išmėginti vienus iš moderniausių ir populiariausių pasaulyje simuliatorių – BLINK ir F-1, kuriuos treniruotėse naudoja ir F-1 žvaigždė Fernandas Alonso.

Parodos ir renginiai vyks gruodžio 6-8 dienomis: gruodžio 6-7 d. nuo 10 iki 19 val., gruodžio 8 d. nuo 10 iki 17 val. Iš anksto į parodą „Mokykla“ užsiregistravo net 60 mokytojų grupių iš Vilniaus, Alytaus, Raseinių, Kauno, Tauragės, Jurbarko, Marijampolės, Panevėžio,  Jonavos, Klaipėdos, Kazlų Rūdos, Radviliškio, Utenos, Šilutės, Vilkaviškio ir kitų miestų bei rajonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius