Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nacionalinio dailyraščio konkurso „Rašom!“ finale – vien moterys

Baigėsi trečią kartą vykstančio nacionalinio dailyraščio konkurso „Rašom!“ pirmasis etapas. Šiemet konkursui rašto darbus atsiuntė 5 617 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. Iš jų į konkurso finalą atrinkti 33 finalistai, tarp jų – tik dailiai rašančios moterys.
Originaliausias darbas: Regina Rimkutė
Originaliausias darbas: Regina Rimkutė / Dailyraščio konkurso „Rašom!“ nuotr.

Darbai vertinami trijose amžių grupėse. Aktyviausiai konkurse dalyvavo jauniausieji, 3–6 klasių moksleiviai, – gauta 2 835 jų darbai. 7–12 klasių moksleiviai atsiuntė 1 748, o suaugusieji – 1 034 darbus. Tarp konkurso finalistų daugiausia Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Grigiškių gyventojų.

„Šiemet tarp gautų darbų beveik nebuvo neatitikusių reikalavimų. Jei pernai ar užpernai žmonės, matyt, nebuvo įsiskaitę į nuostatus ir siuntė tušinuku ar pieštukais parašytus darbus, tai šiemet – rašytus parkeriu“, – sako konkurso koordinatorė Rasa Červinskienė.

Lietuvių kalbos instituto, bendrovės „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinės pedagogų grupės organizuojamame konkurse „Rašom!“ buvo renkama ir aktyviausiai dalyvavusi bendruomenė – atsiuntusi 500 darbų ja antrus metus iš eilės tapo Vilniaus Žemynos progimnazija. Konkursui, kaip jau įprasta, darbus siuntė ir užsienio šalyse gyvenantys tautiečiai – dailyraščių gauta iš Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos. Šiemet konkurse varžėsi nemažai praėjusių metų dalyvių. Didžioji konkurso dalyvių dalis – moterys.

Dailyraščio konkurso „Rašom!“ nuotr./Originaliausias darbas: Diana Rupšienė
Dailyraščio konkurso „Rašom!“ nuotr./Originaliausias darbas: Diana Rupšienė

„Tarp vyrų atsiųstų darbų buvo ir itin originalių, papuoštų karpiniais, tačiau moterys šiame konkurse gerokai aktyvesnės. Deja, bet šiemet į finalą nepateko nei vienas vyras“, – apgailestauja R.Červinskienė.

Buvo atrenkami ir originaliausių darbų autoriai. Jie tekstus rašė žodžių didėjimo tvarka, lape iš žodžių raitė įmantriausius piešinius – plunksnos, varpelio ir moters siluetus.

Šiemet darbų gauta mažiau nei pernai ar užpernai: 2012 m. į konkursą atsiųsta 8 400, 2011 – 11 300 darbų. Organizatorių teigimu, šiemet daug šalies mokyklų, norėdamos palengvinti konkurso komisijos darbą, rengė vietinius dailyraščio konkursus ir į „Rašom!“ siuntė kruopščiai atrinktus geriausius darbus.

Dailyraščio konkurso „Rašom!“ nuotr./Originaliausias darbas: Vilma Miliukienė
Dailyraščio konkurso „Rašom!“ nuotr./Originaliausias darbas: Vilma Miliukienė

Į konkurso finalą pakviesta po 10 dailiausius darbus atsiuntusių kiekvienos amžiaus grupės atstovų bei trijų originaliausių darbų autoriai. Finalininkų sąrašus galima rasti tinklalapiuose www.rasom.lt, www.lki.lt ir www.biuropasaulis.lt.

Konkurso finalas vyks kovo 8 d., penktadienį, 12 val. Vilniuje esančiuose Signatarų namuose. Dalyvius sveikins renginio globėjas europarlamentaras prof. dr. Vytautas Landsbergis, Seimo narė poetė Dalia Teišerskytė, Lietuvių kalbos instituto direktorė Jolanta Zabarskaitė bei konkurso idėjos autorius UAB „Biuro pasaulis“ generalinis direktorius Artūras Tuminas. Renginyje eiles skaitys aktorius Giedrius Savickas, pasirodymą surengs dainuojamosios poezijos atlikėjas Povilas Girdenis ir kt.

Konkurso nugalėtojai grupėse ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti keltų bendrovės „Tallink“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Į Rygą nugalėtojus su draugais nuveš kompanijos „Lux Express“ autobusai. Visi konkurso finalo dalyviai bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“ ir saldumynais. Daugiausiai konkurso reikalavimus atitinkančių darbų pateikusi bendruomenė bus apdovanota specialiuoju prizu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius