-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Palangos stalo“ šventėje – kultūrinių renginių įvairovė

Šeštadienį, rugsėjo 22 d., Palangoje vyksianti visai šeimai skirta šventė „Palangos stalas“ vietos gyventojus ir svečius žavės ne tik rekordinio ilgio stalu, prie kurio kurorto įmonių ir organizacijų atstovai pakvies prisėsti kolegas bei bičiulius, bet ir meniniais projektais. Pasigrožėti vietos menininkų ir šventės svečių kūryba galės tiek fotografijos, tiek dailės, tiek kitų meno sričių mėgėjai.
Palanga vasarą palydi siekdama rekordo.
Palangoje savaitgalį bus galima paragauti įvairiausių patiekalų. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 2 Stalas Palanga

Kaip kiekvienais metais, aktyvūs šventės dalyviai bus kurorto fotomenininkai, savo darbais pagyvinsiantys „Palangos stalo“ šventę. Praturtins renginius „Fotoklubo 750“ nariai ne vieni – prie palangiškių šiemet prisijungs kolegos iš Latvijos – į Stalo šventę atvyks 6 Jūrmalos fotoklubo nariai. 

Jei oras bus palankus, fotoklubiečiai pristatys 3 parodas: didžiulį, keleto metrų aukščio plakatą „Palangos šventės“, 13 ciklo „Juoda balta“ nuotraukų bei 30 kolegų iš  Jūrmalos darbų.  „Kiekvienais metais dalyvaujame „Palangos stalo“ šventėje ir sulaukiame tikrai nemenko palangiškių bei svečių susidomėjimo“, - pabrėžė „Palangos fotoklubo 750“ vadovas Aidas Indriošius. 

Kadangi norinčiųjų šventėje pristatyti save bei savo veiklą šiemet itin daug, „Palangos stalo“ organizatoriai plečia šventės erdves, dalį renginių perkeldami iš J. Basanavičiaus gatvės į kitas miesto vietas. Jau penktadienį “Fotobianalė LT“ iniciatyva kultūros centre „Ramybė“ bus atidaroma garsaus vokiečių fotomenininko Klauso Enderio fotografijų paroda „Aktas ir kraštovaizdis“. Atidaryme dalyvaus ir oficiali Bergeno miesto Riugano saloje (Vokietija) Savivaldybės atstovų delegacija. Paroda veiks iki spalio 20 d. 

„K. Enderis yra žymiausias Palangos miesto-partnerio – Bergeno Riugano saloje –fotomenininkas, jau ne vieną dešimtmetį įamžinantis moters grožį gamtoje. Tai – unikalu“, - sakė asociacijos „Fotobianaolė LT“ prezidentas Adas Sendrauskas. Jis atkreipė dėmesį, jog praėjusiais metais šventės „Palangos stalas“ metu kurorte buvo pristatyti Vokietijos fotomenininko Jorgo Korkhauso darbai, tad šiemet tradicija tęsiama.

Už J. Basnavičiaus gatvės ribų vyks ir daugiau renginių, skirtų šventei „Palangos stalas“. S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje įsikūrusio viešbučio „Prie parko“ kieme šeštadienį lankytojų žvilgsnius trauks kurorto švietimo įstaigų bei Kauno paslaugų sferos darbuotojų profesinio rengimo centro atstovų floristinių darbų paroda „Harmonija 2“ bei tauragiškių menininkių Anetos Didžionienės ir Jūratės Bytautės tapybos darbais. 

Pavakare viešbučio kieme pasklis šašlykų kvapas – 16 val. palangiškio menininko Vytauto Kuso iniciatyva bus kepamas rekordinio ilgio šašlykas. Tam tikslui jau dabar yra parengtas 12 metrų ilgio iešmas bei tokio pat ilgio šašlykinė. 

Parodų paviljone „Kupeta“ (S. Daukanto g. 24 / S. Dariaus ir S. Girėno g. 13) palangiškių ir svečių dėmesio lauks undergroundo menininkų grupės „Antiloxai“ projekto „Atrastos vietos“, vykusio rugpjūtį ir vykstančio rugsėjį, paroda. 
Be abejo, daugiausia šurmulio šeštadienį bus J. Basanavičiaus gatvėje – čia išsirikiuos kurorto įmonių ir organizacijų stalai., prie kurių susėdę palangiškiai aptars prabėgusią vasarą, pasidalins kurortinio sezono įspūdžiais, naujais planais bei projektais. Šventės dalyviai ir svečiai galės ne tik pabendrauti tarpusavy bei įvertinti kaimynų stalus, bet ir pasimėgauti kurorto meno kolektyvų pasirodymais Jūratės ir Kastyčio skvere.

Kaip ir kasmet, šventės dalyvių garbės reikalu taps iškovoti vieną iš dešimties „Palangos stalui“ parengtų nominacijų – palangiškio menininko Lino Žulkaus sukurtą staliuką. Nominacijos bus skiriamos puošniausiam, dosniausiam, muzikaliausiam bei kitaip išskirtinai pasižymėjusiems stalams.

„Palangos stalas“, skirtas vasaros pabaigai bei Tarptautinei turizmo dienai paminėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius