-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodos „Mokykla 2013“ lankytojai kviečiami mokytis aktyviai

Visi, besidomintys mokymo ir mokymosi naujovėmis, parodoje „Mokykla 2013“ kviečiami užsukti į Aktyviąją klasę. Čia apsilankę specialistai, tėvai ir vaikai galės išbandyti, kaip integruotos modernios technologijos padeda įdomiau mokytis ir pritaikyti šiuolaikinių mokinių gebėjimus. Tokią galimybę parodoje, kuri vyks gruodžio 6-8 dienomis Vilniaus parodų ir kongresų rūmuose „Litexpo“, pristatys leidykla „Šviesa“.
Mokiniai atsakinėja į klausimus išmaniaisiais telefonais
Mokinė / Gedimino Tamulyno nuotr.

„Įprasti, nusistovėję mokymo būdai šiuolaikinius mokinius vis mažiau motyvuoja, tad ieškome kompleksinių sprendimų, kurie padėtų labiau domėtis dėstomais dalykais ir siekti geresnių rezultatų. Aktyviąją klasę parodoje pristatėme dar pernai, tačiau šįkart tiesiogine ta žodžio prasme kviečiame į ją užsukti. Tiksliame tokios klasės prototipe bus įrengtos mokytojo ir mokinių vietos, interaktyvi lenta, kitos pažangios priemonės ir svarbiausia – „gyvai“ vyks integruotos pamokos“, – teigia Alfredas Ramanauskas, leidyklos „Šviesa“ direktorius.

Leidyklos „Šviesa“ stende vyks integruotos skirtingų dalykų  – matematikos, biologijos ir anglų kalbos –pamokos, kurios bus vedamos naudojantis aktyviosios klasės metodika ir įrankiais. Bus pristatyta, kaip „Aktyviosios klasės sprendimas“ skirtingo amžiaus mokiniams padeda mokytis tokių dalykų kaip fizika, chemija, matematika, lietuvių kalba, gamta ir žmogus. 

Mugės metu bus pristatytos net tik technologinės naujienos, bet ir šiuolaikiškas požiūris į mokymosi procesą.

Mugės metu bus pristatytos net tik technologinės naujienos, bet ir šiuolaikiškas požiūris į mokymosi procesą. Leidykla „Šviesa“ kvies į diskusiją su mokytojais, mokiniais, tėvais bei verslo atstovais apie probleminį mokymą(si). Taip pat pristatys probleminiam mokymuisi tinkamus mokymosi komplektus istorijai, geografijai, biologijai. Probleminis mokymasis nuo iki šiol Lietuvos mokyklose taikytų metodų skiriasi tuo, kad skatina mokinius aktyviau įsitraukti į mokymosi procesą, tapti tyrėjais, patiems kelti klausimus ir hipotezes, ieškoti informacijos, stebėti, atlikti bandymus, interpretuoti ir pateikti duomenis, formuluoti išvadas. 

Taip pat išskirtinį dėmesį parodos metu leidyklos „Šviesa“ atstovai žada pradinio ir ikimokyklinio ugdymo sričiai. Bus pristatytas iki šiol analogų Lietuvoje neturintis priešmokyklinuko ugdymosi komplektas. Jis sukurtas išnagrinėjus Lietuvos tėvų išsakytas problemas, specialistų siūlymus. Pristatymo metu bus atskleista, kodėl ir kaip skatinti mažųjų mokinių smalsumą, kaip integruoti mokymąsi ir kt. 

Parodoje bus pristatytos ne tik pažangios mokymo(si), bet ir metodinės priemonės mokytojui: interaktyvioji mokytojo knyga bei skaitmeninė mokymo(si) aplinka „e.Šviesa“, kuri padeda planuoti, vesti pamokas, vertinti mokinių pasiekimus. 

Visi, užsukę į parodą, kviečiami dalyvauti diskusijose įvairiais šiuolaikiniam ugdymui aktualiais klausimais. Pavyzdžiui, su užsienio specialistais aiškintis, kas yra „apverstoji klasė“. Tuo tarpu, edukacinių renginių metu pasinerti į įdomų mokslo pasaulį kvies įvairių Lietuvos mokyklų mokiniai. Jie atliks chemijos fokusus ir nanožaidimus, tiesiai prieš žiūrovų akis vykdys fizikos eksperimentus, kvies išmėginti, kas yra magnetinis laukas, stebėti, kaip veikia žmogaus kepenys. Knygų vaikams herojė „Kakė Makė“ ragins išbandyti animuotą užduočių pasaulį, taip pat visi parodos lankytojai galės kurti muzikinę pasaką „Smuiko raktelis“, kurios metu bus supažindinti su muzikos raštu, išgirs įvairių instrumentų, galės kartu dainuoti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius