Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pilaitės bendruomenė šeštadienį pasodins 50 medžių

Esame įpratę manyti, kad Vilnius yra žalias miestas, tačiau statistika byloja, kad savo iniciatyva sostinės gyventojai per metus pasodina vos pusšimtį medžių. Šią situaciją pakeisti pasiryžę vilniečių iniciatyvos „Medis Vilniui“ atstovai šeštadienį Pilaitėje organizuoja pirmąjį bendruomenės medžių sodinimą.
Beržai
Asociatyvinė nuotrauka. Beržai / Fotolia nuotr.

Renginio metu Pilaitės gyventojai pasodins 50 medelių Kanto al. ir Įsrūties g. bei Vydūno ir Papilėnų g. kiemuose. Likus kelioms dienoms iki sodinimo, jame dalyvauti užsiregistravo beveik 40 vilniečių. Registruodamiesi žmonės medelius dedikuoja savo vaikams, tėvams, kaimynams, taikai pasaulyje ar net kiemo balandžiams.

„Manome, kad gražus Vilnius yra ne tik savivaldybės, bet ir visos bendruomenės reikalas. Malonu, kad dauguma besiregistruojančių sodinimui kaip dedikaciją nurodo norą kurti gražesnę aplinką. Akivaizdu, kad geriems darbams kartais trūksta tik paskatinimo“, – sako A. Štaras.

Pasak jo, norint pasodinti medį Pilaitėje, pakanka užsirezervuoti vietą „Medis Vilniui“ interneto svetainėje. Projekto organizatoriai jau pasirūpino visais reikiamais leidimais, sodinukais ir reikiamais įrankiais.

„Mūsų iniciatyvą labai entuiziastingai parėmė verslas – medelius padovanojo bendrovė „Eika“, komposto mišinius – „Juknevičiaus kompostas“, o reikiamus įrankius parūpino „OfficeSystem“. Palaikymą jaučiame iš Vilniaus miesto savivaldybės ir Pilaitės seniūnijos“, – teigia „Medis Vilniui“ atstovas.

Pasak Augusto Štaro, „Medis Vilniui“ nėra vienadienis projektas. Planuojama, kad organizuoti medžių sodinimai vyks dusyk per metus – pavasarį ir rudenį.

„Pirmasis renginys yra pats svarbiausias. Žmonių susidomėjimas ir aktyvus registravimasis leidžia tikėtis, kad medžių sodinimas bus sėkmingas ir taip pasiklosime puikų pagrindą ateičiai“, – sako A. Štaras.

„Medis Vilniui“ – ilgalaikė ir pelno nesiekianti bendruomenės iniciatyva, suburianti vilniečius bendram medžių sodinimui sostinėje. Užsiregistruoti medžių sodinimui galima interneto svetainėje www.medisvilniui.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius