Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septintosios „Vyno dienos“ – dėmesys gurmanams ir profesionalams

Gegužės 27–28 dienomis, Vilniaus Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) erdvėse jau septintą kartą šurmuliuos tarptautinė paroda „Vyno dienos 2011“.
Šampanas
Šampanas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kasmet vyno tiekėjus ir mėgėjus suburiantis renginys šiemet prasidės profesionalų diena. Penktadienį, gegužės 27-ąją iki 16 val. ŠMC bus atviras tik vyno platintojams, pardavėjams, restoranų, viešbučių atstovams, žurnalistams. „Norime skirti daugiau laiko profesionalams, kad jie galėtų išsirinkti vynus. Šiemet atsiranda naujas užsienio vynų pardavėjo, olandų importo kompanijos „Enoteca“ stendas. Ši įmonė pasaulyje parduoda 1 proc. visų itališkų vynų. Norime puoselėti tendenciją, kad pirmąją dieną įvairių gurmanų klubų, asociacijų atstovai galėtų tiesiogiai pabendrauti su vyno pramonės atstovais“, – sakė renginio koordinatorius Arminas Darasevičius.

Rengėjų teigimu, praėjusiais metais „Vyno dienose“ apsilankė 540 profesionalų, o šiemet tik viena importo kompanija užregistravo 380 žmonių, tad profesionalų skaičius išaugo dvigubai.

„Į didžiąją ŠMC salę sunkiai sutalpiname dalyvius. Šiemet bus net 19 stendų, bus net 5 vyndariai. Pirmąsyk turėsime svečių iš Čekijos, tad lankytojai turės puikią progą susipažinti su Vidurio Europos vynais, taip pat dalyvaus Prancūzijos ambasada ir visus metus „Vyno dienų“ nepraleidžianti Austrijos ambasada“, – pasakojo A.Darasevičius.

Šiemet daugiausia dėmesio bus skirta diskutuoti ir aiškintis, kaip vynas dera su maistu. Visose degustacijose lankytojai galės gauti profesionalių patarimų, mat visose dalyvaus vyndariai. Šių metų naujiena – dvi aludarių degustacijos, kurių metu bus kalbama apie maisto ir alaus derinimą. Maža to, planuojama išskirtinė pirmą sykį organizuojama virtuali degustacija, kurios metu renginio lankytojai galės pabendrauti su tiesiogiai iš vynuogyno interneto ryšiu prisijungusiu vyndariu. Kol kas nežinoma, kurios šalies vyndarys prabils iš „sienos“ – galimos šalys: Vokietija, Ispanija, Naujoji Zelandija ar net Pietų Afrika.

Pasak Lietuvos someljė asociacijos prezidento Arūno Starkaus, per renginį veiksianti didelė, net 70 ar daugiau žmonių talpinanti degustacijų salė taip pat išskirtinis dalykas, mat tokio masto degustacijos pasaulyje rengiamos retai.  „Užsienyje taip nėra vargstama, maža to, degustacija kainuoja apie 25–30 eurų (apie 86–103 Lt), tad mes tą patį siūlome kur kas pigiau“, – sakė jis.

Grąžins kino salę

„Vyno dienos 2011“ rengėjai nutarė atnaujinti tradiciją parodos metu rodyti kino filmus. Šiemet jie buvo renkami bendradarbiaujant su Prancūzų kultūros centru. „Visą dieną bus rodomi filmai vyno tema – bus garsių filmų, dokumentikos, senųjų filmų prancūzų kalba su subtitrais“, – vardijo A.Darasevičius. Jis su A.Starkumi taip pat pasidžiaugė, kad „Vyno dienos“ taip pat užims kavines bei restoranus – daugelyje jų parodos metu lankytojų lauks specialūs renginio proga sukurti pasiūlymai.

Šiųmetėse „Vyno dienose“ tikimasi sulaukti 4 – 5 tūkst. lankytojų. Penktadienio – pirmosios parodos dienos pradžia skirta tik vyno profesionalams. Tačiau popietę nuo 16 val. ir visą šeštadienį laukiami visi vyno mėgėjai.

Bilietai platinami ne tik specializuotose vyno parduotuvėse, bei ŠMC kasose, bet ir internetu – www.bilietai.lt. Bilieto kaina – 40 Lt.

„Vyno dienos 2011“ programa

Gegužės 16 d. – 28 d.

Išskirtiniai „Vyno dienų“ pasiūlymai Lietuvos vyninėse ir restoranuose: „La Provence“, „Kotrynos vyninė“, „La Boheme“, „Burbulio vyninė“, „Piazzetta“, „Pizza Jazz“, „Amatininkai“, „Vapiano“, „Osaka“, „Labuki“, „Brasserie de Verres en Vers“ (Radisson Blu Astorija), „Sadutė“, „Fortas“, „Neringa“, „Le Meridien Hotel“, „Terrazza“

Gegužės 27 d., penktadienis

DIDŽIOJI SALĖ
12 val. Parodos atidarymas
12.30 val. Lietuvos vyno čempionato nugalėtojų apdovanojimas
16 – 20 val. Pasaulio vyno paroda
16.45 val. Iškilmingas diplomuotų Lietuvos someljė paskelbimas
11 – 16 val. Profesionalų laikas

DEGUSTACIJŲ SALĖ
15 – 15.45 val. Alaus derinimo su maistu principai. Degustacija su „Tradicine Švyturio kolekcija“
16 – 16.45 val. Internetinė virtuali degustacija. Pristato bendrovė „Mineraliniai vandenys“
17 –17.45 val. Seminaras „Vyno ir žvėrienos derinimas“. Prancūzijos pietvakarių vyno degustacija. Dalyvauja vyndarys Pascalis Verhaeghe
18 –18.45 val. „Keliaujančio“ vyndario patirtis. Austrijos ir Australijos vyno degustacija. Dalyvauja vyndarys Bertas Salomonas
19 – 19.40 val.  Europos vyno degustacija

KINO SALĖ
12.30 – 20 val. Vyno kinas. Kino repertuarą galite rasti paspaudę čia.

KIEMELIS
12 – 20 val.  Restoranas „Steakhouse Hazienda“

Gegužės 28 d., šeštadienis

DIDŽIOJI SALĖ
11 – 20 val.  Pasaulio vyno paroda
20 val. Paroda uždaroma

DEGUSTACIJŲ SALĖ
13 – 13.45 val. Lietuviškas vynas – kulinarinė tautinio paveldo dalis
14 –14.45 val. „Naujoji“ vyndarystė. Keturių žemynų vyno degustacija: Afrika, Šiaurės ir Pietų Amerika, Australija
15 – 15.45 val. Alaus derinimo su maistu principai. Degustacija su „Tradicine Švyturio kolekcija“
16 – 16.45 val. Internetinė virtuali degustacija. Pristato bendrovė „Mineraliniai vandenys“
17 – 17.45 val. Čilės vyno degustacija. Klasikinių ir naujausių regionų apžvalga. Lektorius – vyno gamintojas Sebastianas De Martino
18 – 18.45  val. Seminaras „Vyno mitai ir nesąmonės“

KINO SALĖ
11 – 20 val. Vyno kinas. Kino repertuaras čia.

KIEMELIS
12 – 20 val. Restoranas „Steakhouse Hazienda“

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius