-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stok į 15min.lt žurnalistų mokyklą: mokykis, tobulėk ir patirk, kaip atrodo žurnalisto darbas

Domiesi žurnalisto darbu, tačiau niekada neradai progos jo išmėginti? Norėtum studijuoti žurnalistiką, o savo ateitį įsivaizduoji tik redakcijoje, spaudos konferencijose ir įvykių sūkuryje? Išaušo tavo valanda: įstok į 15min.lt žurnalistų mokyklą ir pamatyk, kaip atrodo žurnalisto darbas iš arti!
15min.lt žurnalistų mokykla
15min.lt žurnalistų mokykla / 15min.lt nuotr.

Jau nuo lapkričio mėnesio 15min.lt kviečia tave prisijungti prie mūsų organizuojamos žurnalistų mokyklos, padėsiančios tau ne tik įgyti žinių apie žurnalistų darbą, bet ir pasisemti gyvenimiškos patirties iš kviestinių svečių – žurnalistų, politikų ir visuomenės veikėjų.

Vieno didžiausių naujienų portalų Lietuvoje – 15min.lt – žurnalistai ir redaktoriai šešis mėnesius truksiančio žurnalistų mokyklos kurso metu padės tau įgyti žinių apie darbo žiniasklaidoje – spaudoje ir naujienų portaluose – principus, žurnalisto etiką, žurnalistiką ir viešuosius ryšius, išmokys tinkamai parengti naujieną spaudai, imti interviu iš pašnekovų, suteiks pagrindinių žinių apie fotografavimą.

Užsiėmimai mokykloje neapsiribos vien teorija – kiekvienas 15min.lt žurnalistų mokyklos studentas turės galimybę savo jėgas išmėginti praktikuodamasis, o gautus rezultatus publikuosime 15min.lt ir ikrauk.lt portaluose.

Apie mokyklą

Į 15min.lt žurnalistų mokyklos užsiėmimus, vyksiančius Vilniuje, 15min.lt redakcijoje, norintys tapti žurnalistais lapkričio–balandžio mėnesiais rinksis kiekvieną paskutinį mėnesio penktadienį. Čia per dieną jie išklausys po dvi paskaitas apie žiniasklaidą, vedamas 15min.lt žurnalistų ir redaktorių bei kviestinių svečių. Kad galėtų tobulėti žurnalistikos srityje, mokyklos studentai gaus papildomų užduočių, kurias turės atlikti namuose. Atliktos užduotys bus įdėmiai analizuojamos 15min.lt žurnalistų, drauge mokysimės vieni iš kitų.

Kas gali mokytis

Į 15min.lt žurnalistų mokyklą kviečiami visi 17-os metų ir vyresni asmenys, svajojantys tapti žurnalistais ar besidomintys žurnalisto darbu, tačiau stokojantys patirties ir praktikos, todėl norintys įgyti daugiau žinių, išmėginti save ir pamatyti darbą redakcijoje iš arti.

Iš viso į 15min.lt ir ikrauk.lt žurnalistų mokyklą bus atrinkta 20 žmonių, jie bus pakviesti mokytis 15min.lt redakcijoje.

Kaip įstoti

Norintys prisijungti prie 15min.lt žurnalistų mokyklos redakcijai turėtų siųsti motyvacinius laiškus su argumentais, kodėl mes turėtume pasirinkti būtent jus. Jūsų laiškų jau dabar laukiame el.paštu ikrauk@15min.lt.

Kad atranką būtų lengviau vykdyti, kviečiame siunčiant motyvacinį laišką prisegti ir savo rašinius, paruoštus viena iš siūlomų temų:

Jaunimo nedarbas Lietuvoje: sprendimai ir perspektyvos
Lietuvių emigrantų įvaizdis užsienyje
Studijos Vakaruose: o kas ten iš tiesų geriau?
Moralinė prostitucija Lietuvos žiniasklaidoje

Prisegti savo rašinius stojant į 15min.lt žurnalistų mokyklą nėra būtina, tačiau tai gali turėti įtakos renkant studentus. Geriausi darbai bus publikuoti pilietinės žurnalistikos portale ikrauk.lt.

Atrinktų 15min.lt žurnalistų mokyklos dalyvių sąrašas bus pateiktas lapkričio 26-ą dieną, kiekvienas įstojęs bus informuotas asmeniškai. Jūsų motyvacinių laiškų ir rašinių pasirinktomis temomis laukiame iki lapkričio 25 d.

Pirmasis 15min.lt žurnalistų mokyklos užsiėmimas mūsų redakcijoje įvyks jau lapkričio 30 d.

MOKSLAI 15MIN.LT ŽURNALISTŲ MOKYKLOJE YRA NEMOKAMI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius