-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TEDxVilnius 2014“ vedėjas Marcus Orlovsky: jei skaitydamas pranešimą pamiršai žodžius – nebijok sustoti

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki kasmetinės „TEDxVilnius 2014“ konferencijos, jos organizatoriai sako, kad dabar prasideda intensyviausias laikotarpis, kuris truks iki pat renginio. Tam pritaria ir šių metų konferencijos vedėjas iš Didžiosios Britanijos Marcus Orlovsky, kuris dar gruodžio mėnesį pradėjo ruoštis dalyvavimui renginyje.
Marcus Orlovsky
Marcus Orlovsky / TEDxVilnius nuotr.
Temos: 1 TEDx

„Tas procesas nėra matomas plika akimi, nes jokių specialių pratimų nedarau ir planų nesudarinėju – viskas vyksta mano galvoje. Nuolatos mąstau, kaip elgčiausi vienoje ar kitoje situacijoje, kurių renginyje būna daug ir labai įvairių. Kartais net nelabai palankių ar malonių“, – sakė M.Orlovsky.

Kalbėdamas apie nenumatytas ir keblias situacijas, kurių kartais pasitaiko net ir aukščiausio lygio renginiuose, britas prisiminė situaciją, kurią teko matyti viename iš Didžiojoje Britanijoje vykusių „TEDx“ renginių.

„Žmogus buvo puikiai išmokęs savo kalbą. Mokėjo ją atmintinai. Tačiau staiga kažkas nutiko ir jis, įpusėjęs ją, pamiršo, ką turi sakyti. Tai buvo labai nemaloni situacija tiek pranešėjui, tiek ir auditorijai. Todėl visus „TEDxVilnius 2014“ pranešėjus iš anksto įspėsiu, kad jie nesibaimintų tokių situacijų ir žinotų, jog prireikus galima trumpam sustoti ir atsitokėti. Po pauzės žmogus greičiausiai vėl galėtų tęsti kalbą“, – svarstė M.Orlovsky.

Anot jo, pagrindinė tokio renginio vedėjo užduotis yra nutiesti tiltą tarp žiūrovų ir pranešėjų, pasistengti padaryti viską, kad pranešimą skaitantis žmogus pasirodytų kiek įmanoma geriau.

„Manau, kad vedėjas neturi būti dėmesio centre. Nors jo darbas yra labai svarbus, tačiau jį atlikti privalu taip, kad būtum kuo mažiau pastebimas. Pagrindinis dėmesys turėtų atitekti pranešėjams. Jų kalbas bandysiu kuo geriau sujungti bei kuo geriau pristatyti auditorijai“, – tikino „TEDxVilnius 2014“ vedėjas ir pridūrė, jog jis stengsis užduoti tinkamą viso renginio nuotaiką.

Tie, kas dalyvavo ankstesnėse „TEDxVilnius“ konferencijose, kuriose šis britas pranešimus skaitė net du kartus, tikriausiai prisimins, kokį puikų humoro jausmą turi M.Orlovsky. Paklausus, ko iš jo galima būtų tikėtis šiemet, vyras atsakė: „Malonu, kad mane Lietuvoje prisimena kaip žmogų, turintį gerą humoro jausmą. Tikiuosi, kad ir šį kartą pavyks susirinkusiems suteikti gerų emocijų“.

Vasario 22 d. įvyksiančios konferencijos „TEDxVilnius 2014“, kurios tema – „Ateitis priklauso mums“ („The Future Is Ours“) , organizatoriai sako, kad dar yra kelios laisvos vietos, todėl norintieji dalyvauti renginyje turėtų suskubti ir užpildyti registracijos anketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius