Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tverečiuje akį traukia restauruota kaimo seklyčia

Liepos 28 dieną didelė šventė surengta Tverečiuje. Čia visada iškilmingai minimos Oninės. Šiemet šventė dar didesnė. Po klebono Antano Domeikos aukotų mišių žmonės buvo pakviesti į po renovacijos duris atvėrusią kaimo seklyčią. Vėliau vyko vietos saviveiklininkų ir svečių koncertai. Šventė vyko Tverečiaus seklyčios kiemelyje.
Šventė Tverečiaus kaime
Šventė Tverečiaus kaime / Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Atnaujintas pastatas pasikeitė neatpažįstamai: nauji langai, durys ir stogo danga, apšiltintos lauko sienos, įrengta šildymo sistema ir inžineriniai tinklai, atlikti vidaus rekonstrukcijos darbai. Įgyvendinant projektą „Administracinio pastato Tverečiuje pritaikymas bendruomenės poreikiams ir aplinkos bei prieigų sutvarkymas“, renovuotas ne tik kaimo seklyčios pastatatas, bet ir atliktas Tverečiaus administracinio pastato remontas. Naujomis erdvėmis dabar gali džiaugtis bibliotekos darbuotojai ir lankytojai, kaimo bendruomenės nariai.

Ignalinos rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis miestelio seniūnei Česei Vitėnienei ir UAB „Rokanta ir Ko“ direktoriui Vytautui Mikulėnui už sėkmingai įgyvendintą projektą įteikė padėkas.

Šventėje skambėjo Ramintos Čepulytės, Saulės Vilčinskaitės ir poetės kraštietės Veronikos Eitminavičienės dainos. Kaimo artistės Sandra Budrienė ir Violeta Jurėnienė suvaidino humoristinį vaizdelį „Svotai“, o į svečius atvykusi Strigailiškio kaimo kapela širdis jaudino liaudiška muzika ir dainomis. Ne tik iš Tverečiaus, bet ir iš aplinkinių miestelių pavakary žmonės sugužėjo į dainininko Radži koncertą, o gegužinėje šokta ir linksmintasi iki paryčių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius