Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokiečių išradėjas pretenduoja į M. ir B.Gatesų fondo premiją: sugalvojo, kaip žaibiškai užsimauti prezervatyvą

Išradėjas iš Vokietijos Joergas Sprave sugalvojo naują šaudyklės panaudojimo būdą: kaip jai padedant žaibiškai užsimauti prezervatyvą. Anot jo, tai padės žmonijai atsikratyti ligų, plintančių lytiniu keliu, – rašo dailymail.co.uk.
Joergas Sprave'as
Joergas Sprave'as / Kadras iš vaizdo siužeto

J.Sprave žinomas interneto vartotojams iš savo kanalo „YouTube“, kur jis demonstruoja vis naujus ir naujus šaudyklės panaudojimo būdus. Vienas iš Sprave išradimų, atkreipusių visuomenės dėmesį, tai šaudykle šaunanti mačetė. 

O šaudykle iššaunantį prezervatyvą Joergas sugalvojo tikėdamasis laimėti 100  tūkst. JAV dolerių, kurį skiria Billo Gateso fondas. 

Gyvenantis Vokietijoje Sprave sukūrė iššaunantį prezervatyvą, kai sužinojo, kad Gateso fondas paskelbė skirsiantis piniginį apdovanojimą žmonėms, kurie galėtų pasiūlyti idėją, padedančią sumažinti venerinių ligų ir nepageidautino nėštumo plitimą, sukūrus naujos kartos prezervatyvus. 

Vokiečio manymu, to galima išvengti labai greitai ir kokybiškai užsimovus prezervatyvą. Tik prieš tai reikia juo užtaisyti šaudyklę ir iššauti, o tada juo galima naudoti pagal paskirtį. Sprave patalpino „YouTube“ video, kur ir pademonstravo, kaip veikia minėtoji priemonė. 

Savo video vokietis kalba: „Šaudyklių kanalas negali likti nuošalyje, kai kas nors meta išradėjams tokį iššūkį.“ Tačiau išradėjas neslepia, kad besinaudojant šia priemone susiduriama su kai kuriomis problemomis. Pirmiausia, tai tikslumo nebuvimas. Kita vertus, potencialių vartotojų baimė. „Tai gali būti pakankamai skausminga“, – praneša žiūrovams Sprave. 

Vyras prisipažįsta, kad jo išradimą reikia dar patobulinti. Būtent tolimesniam darbui ruošiant naują modelį ir reikalingi pinigai vokiečių išradėjui. 

“Niekas taip nežavi žmogaus patino, kaip ginklas ir seksas. Todėl, jei sujungtumėme šiuos abu dalykus,  gautumėme didžiulį šio išradimo potencialą. Todėl, jei  jūs išduotumėte man šimtą tūstančių, mes galėtume tęsti naujo produkto tobulinimą kartu“, – pridūrė jis. 

Billo ir Melindos Gatesų fondas daug pinigų skiria sveikatos apsaugai ir kovai su vargingumu pasaulyje. Tačiau visai neseniai fondas pasiūlė 100 tūkst. JAV dolerių bet kuriam išradėjui, kuris galėtų patobulinti naudojamus prezervatyvus. Belieka tikėtis, kad išradėjams pavyks sukurti prezervatyvus, neslopinančius seksualinio malonumo. Nes tai bene labiausiai paplitusi priežastis, kodėl žmonės atsisako jais naudotis. 

Billo ir Melindos Gatesų fondo atstovų tvirtinimu, tai itin svarbu norint sumažinti lytinių infekcijų susirgimų lygį. Tarp jų ir AIDS. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius