-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Jaučiatės prislėgti? Nustebsite, kas gali padėti pasijusti geriau

Didžiuosiuose šalies miestuose emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ rengia socialinę iniciatyvą „Jausmai kaip daiktai. Lengva apsikrauti“, kurios metu ragina žmonės atsikratyti daiktų. Taip žmonėms dar kartą akcentuojama apie pokalbio ir emocinės sveikatos svarbą. Prie iniciatyvos prisidedantis skelbimų portalas Skelbiu.lt primena – apsivalius nuo nereikalingų daiktų ne tik galima pagerinti savijautą, tačiau ir užsidirbti.
Daiktai
Daiktai / Shutterstock nuotr.

Nereikalingus daiktus pavertė instaliacija

Nuo kovo iki balandžio pabaigos žmonės kviečiami atnešti seniai

nenaudojamus ir nereikalingus daiktus, kurie turi emocinę istoriją, į prekybos centrus „Panorama“ (Vilnius), „Mega“ (Kaunas) ir „BIG“ (Klaipėda). Čia daiktus priimantiems savanoriams reikia papasakoti su daiktu susijusią istoriją.

Kaip pasakoja Lina Baleišienė, „Jaunimo linijos“ projektų vadovė, tarnyba pradėjo šią iniciatyvą, norėdama skatinti žmones kalbėtis apie jausmus, išgyvenimus ir emocijas, neuždaryti jų savyje.

„Taip galime užkirsti kelią blogiausiam scenarijui. Neabejojame, kad kalbėjimas apie tai, kaip jautiesi, gali daug ką pakeisti. Pasak specialistų, tik atvirai kalbantis galima išsilaisvinti nuo slegiančių jausmų ir pradėti lengviau mąstyti, dirbti ir gyventi“, – apie iniciatyvą pasakoja tarnybos atstovė.

Socialinės iniciatyvos metu Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune esančiuose prekybos centruose yra atidaryti simboliški, inscenizuoti kambariai kaupiamiems jausmams. Į kambarius žmonės kviečiami nešti nereikalingus, nebenaudojamus arba įvairias emocijas keliančius daiktus ir ten juos palikti. Tai gali būti drabužiai, namų apyvokos reikmenys, aksesuarai ar žaislai.

Atnešę daiktus į kambarį, žmonės kartu kurs interaktyvią instaliaciją, kuri padės pažvelgti į fizinio ir dvasinio apsikrovimo problemą ir būtinybę ją spręsti. Kiekvienas lankytojas galės ne tik pasidalinti atsinešto daikto istorija ar ant specialių lapelių užrašyti savo jausmus, bet ir pasikalbėti su savanoriais.

Ragina peržiūrėti daiktus

Skelbimų portalas Skelbiu.lt prisijungė prie „Jaunimo linijos“ iniciatyvos ir ragina žmonės peržiūrėti daiktus ir atrinkti tuos, kurių nenaudoja.

„Skelbiu.lt visuomet ragino kiekvieną apsidairyti aplink ir ne tik atsikratyti mus supančių ir nereikalingų daiktų, bet juos parduodant užsidirbti. Dažnai net nesusimąstome, kiek daug daiktų nenaudojame metų metus. O pratuštinus spintą ar garažą ne vieną aplanko pakylėtas švaros ir savotiškos laisvės pojūtis“, – sako portalo Skelbiu.lt atstovė Viktorija Steponavičiūtė.

O kad tokių daiktų yra, rodo ir iniciatyvos rezultatai. Pasak „Jaunimo linijos“ atstovės L.Baleišienės, ši socialinė iniciatyva sulaukė didelio žmonių susidomėjimo. Žmonės mielai užsukdavo į „Jausmų kambarį“ pasikalbėti su savanoriais, nešė daiktus ir dalijosi jų istorija, domėjosi „Jaunimo linijos” veikla bei galimybėmis savanoriauti.

Vėliau iniciatyva „Jausmai kaip daiktai” bus perkelta į virtualų „Jausmų kambarį” „Jaunimo linijos” „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius