-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų blogas: Radži likimas nuskriaudė ar apdovanojo?

Žurnalistinis romanas „Radži. Likimas nepajėgė manęs nuskriausti“ (leidykla „Laisvos valandos") – pop scenos karalaičio Radži gerbėjams ir ne tik jiems skirta knyga, kur kiekvienas garsenybės gyvenimo etapas išnarstomas po kaulelį ir piešiamas itin tikromis spalvomis.
Radžis Aleksandrovičius
Radži džiaugiasi knyga apie savo gyvenimą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Likimas

Neįpareigojantis skaitalas

Kuris žurnalistas atsilaikytų smalsumui ir atsispirtų bent jau norui perversti kolegės debiutą – žurnalistinį romaną? Ir iš vieno kolegos girdžiu, kad jau skaitė knygą apie Radži, ir iš kito tą patį.

Taip pat apsirinkate, jei manote, kad biografiniais faktais paremtas romanas apie lietuvių numylėtinio gyvenimą yra skirtas vien jo gerbėjams. Tai būtų visiškai tas pats, kaip manyti, kad meksikiečių serialai skirti vien meksikiečiams.

Serialai ir knygos

Ne paslaptis, kad meksikiečių serialai yra laisvalaikio užsiėmimas tiems, kurie neturi nuotaikos mąstyti bei analizuoti kokį gilų filmo siužetą. Panašiai yra ir su knyga apie Radži. Ji lengvai ir greitai skaitoma, intriguoja ir vis norisi sužinoti, o kas toliau? Nors daug faktų apie Radži jau žinome iš publikacijų spaudoje, negi norėdami vėl prisiminti nelengvą Radži kelią nuo ankstyvosios vaikystės, klijuosime nudriskusius straipsnius į papkę ir juos skaitysime iš naujo? Be to, šis žurnalistinis romanas užėmė laisvą nišą, kuri buvo likusi tarp knygų ir žurnalų.

Dar negirdėti faktai

„Radži. Likimas nepajėgė manęs nuskriausti“ – žurnalistės Katrinos Zeiter debiutas. Autorė romane narsto dainininko gyvenimo kelią po kaulelį nuo ankstyvos vaikystės iki šių dienų. Knygoje atskleisti ir iki šiol negirdėti faktai apie pop scenos karalaitį. Perskaičius žurnalistinį romaną tapo akivaizdu: jei apie Radži būtų sukurtas filmas, jis tikrai turėtų laimingą pabaigą. Knygoje aprašytos istorijos pabaiga taip pat graži.

Nuosekliai, po žingsnelį

Knygoje smulkiai aprašomas kiekvienas svarbus dainininko gyvenimo etapas. Iš pradžių perteikiami skaudūs palikto vaikų globos namuose 2-jų metų berniuko išgyvenimai, vėliau dar smulkiau aptariamas jo gyvenimas vaikų namuose. Pasakojama, kaip atsiskleidė Radži talentai. Palengva prieinama ir prie dainininko paauglystės, vėliau – realybės šou, kuriame vaikinas dalyvavo, gerbėjų, bei konfliktų su maestro Vytautu Juozapaičiu bei dirigentu Donatu Katkumi muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“. Pasakojimas apie daugelio mylimą dainininką baigiamas ne konkrečiais Radži gyvenimo įvykiais, o jo paties mintimis apie būsimą šeimą, meilę bei vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius