Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų blogas: Ryškiausios 2008-ųjų „Baltų lankų“ knygos

Leidykla „Baltos lankos“ pristato pernai išleistus reikšmingiausius kūrinius.
Leidykla "Baltos lankos"
Leidykla "Baltos lankos"

Danutė Kalinauskaitė „Niekada nežinai“. Tai trumpų novelių arba esė knyga, iškart sužavėjusi profesionalius Lietuvos rašytojus. Autorė už šią knygą neseniai buvo apdovanota Rašytojų sąjungos premija. Pati knyga nominuota kaip geriausia 2008 metų knyga.

"15minučių"/S.Parulskis "Murmanti siena"
S.Parulskis "Murmanti siena"

Sigitas Parulskis „Murmanti siena“. Skaitytojų pamėgtas S.Parulskio kūrybos braižas atpažįstamas ir „Murmančioje sienoje“: romanas ironiškas, paradoksalus, įžvalgus.
Romain Gary „Toliau Jūsų bilietas nebegalioja“. Tai tikrai ne popsinė knyga. R.Gary – pasaulyje pripažintas XX a. rašytojas, net du jo romanai pelnė prestižinę literatūrinę Goncourt'ų premiją.

Sėkmingiausia, pelningiausia, geriausia perkama, populiariausia tarp vaikų ir paauglių (ir ne tik!) – „ Mergaičių vadovėlis. 250 užsiėmimų su draugėmis“.

2009-ųjų „Baltų lankų“ staigmenos:

Micha Glenny „mcMafija: nusikalstamumas be sienų“ (knygų serija DABAR, skirta naujausiems požiūriams į aktualias ir kontroversiškas šiandienos pasaulio problemas). M. Glenny išgarsėjo kaip BBC reporteris, aktyviai skelbęs įvykius Sovietų imperijos griuvimo ir Balkanų konflikto metu. Ši patirtis supažindino jį su niūriomis, kruvinomis Rytų Europos mafijos grupuočių, kurias valdo rusai, operacijomis, vėliau aprašytomis knygoje.

"15minučių"/Mr.Fluxus
Mr.Fluxus

Mr. Fluxus: kolektyvinis Jurgio Mačiūno portretas. Knygos sudarytojai – Emmettas Williamsas ir Anna Noël. J.Mačiūnas buvo klounas ir humoristas, bet kartu ir mirtinai rimtas revoliucionierius. Jis mėgino valdyti Fluxus totalitariniu būdu, tačiau juokėsi iš savęs ir juokino aplinkinius, šaipydamasis iš nepagydomų ligų ir skaudžių realijų, kurios per gana trumpą jo gyvenimą persekiojo dažnai.

Juli Zeh „Ereliai ir angelai“. Trainspotingas ir melancholija. Didžiosios politikos cinizmas ir žmogiškumo anemija. Prekiautojų narkotikais galia ir vartojančiųjų bejėgiškumas. Žmogaus neviltis ir meilės stichija. Tokia šių dienų kartos gyvenimo nuožmi kasdienybė romane „Ereliai ir Angelai“. Juli Zeh kūryba lyginama su Marquezo magiškuoju pasakojimu ir Carvero negailestinguoju realizmu.

Palinkėjimas skaitytojams:

Mažiau dejuoti, daugiau skaityti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius