Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų blogas: Ryškiausios 2008-ųjų „Charibdės“ knygos

Leidyklos atstovai sako, kad skaitytojams patinka istorijos knygos.
Pavadinimas
Pavadinimas

Antano Rimvydo Čaplisko „Vilniaus gatvių istorija: Šv. Jono, Dominikonų, Trakų gatvės“. Skaitytojams patinka A.R. Čaplinsko knygos, pasakojimai apie Vilniaus praeitį, skaitydamas istorijos knygas kiekvienas gali didžiuotis savo protėvių narsa, ištvermingumu ir tuo, kad jie sukūrė mūsų istoriją.

„1000 tapybos šedevrų“, kurioje ne tik puiki tapybos istorija, bet ir tūkstančio tapybos šedevrų reprodukcijos. Šią knygą tereikia pavartyti, o paskaityti norėsis savaime.

"15 minučių"/W.Woolf "Savas kambarys"
W.Woolf „Savas kambarys"

Virginia Woolf „Savas kambarys“. Tai knyga, kurią iš tiesų turėtų skaityti kiekvienas, jeigu studijuotų universitete, tad kuo blogesni visi kiti?

2009-ųjų „Charibdės“ staigmenos:

T. Conran ir S. Bayley „Dizainas – matoma inteligencija“.  Tai knyga, kurios žanrą gana sunku įvardyti. Abu autoriai yra pasaulyje gerai žinomi dizaineriai ir dizaino teoretikai, jie parašė knygą apie tai, ką geriausiai moka ir žino. Knygoje daug iliustracijų, labai daug informacijos apie baldų, interjero, drabužių, automobilių, motociklų, lėktuvų, netgi knygų ir visų kitų sričių dizainą ir jo kūrėjus. Tai knyga visiems, kurie vertina inteligenciją, atsispindinčią daiktuose, kuriuos naudojame, ir visame žmogaus gyvenime.

Prof. Leonido Melniko monografija „Lietuvos žydų muzikinio paveldo pėdsakais“. Kartą koncerte Vilniaus filharmonijoje vedėja pajuokavo, kad visi garsiausi pasaulio muzikai kilę iš Vilniaus. Šią knygą perskaičius, tenka pripažinti, kad ji, ko gero, teisi, tik mes labai mažai apie šiuos muzikus žinome.

"15 minučių"/A.Nin "Paukšteliai"
A.Nin „Paukšteliai"

Netrukus pasirodys ketvirtasis Donnos Leon romanas „Venecijietiška mįslė“, o paskui ir penktasis – „Acqua alta“. Tai bus didelis malonumas šios autorės gerbėjams, mėgstantiems skaityti subtilius komisaro Brunečio atliekamus nusikaltimų tyrimus. Be ką tik išleistos Anais Nin „Paukštelių“, bus išleista dar keletas pikantiškų knygų.

Palinkėjimas skaitytojams:

Norėtume palinkėti, kad mūsų valdžia galvodama apie žmones (juk turėtų galvoti) pasistengtų, kad knygos būtų žmonėms prieinamos, ir kad patys nepamirštų skaityti knygų, nes jose labai daug išminties. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius