Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Ekstremalaus sporto mėgėjo Antano Syso receptai

Ekstremalaus sporto mėgėjo, propaguotojo ir tokių pramogų parko įkūrėjo Antano Syso receptai.
Antano Syso gamintas patiekalas
Antano Syso gamintas patiekalas / BTV nuotr.

Trinta kalafijorų ir porų sriuba

Reikės:

Poro, kalafijoro, balzamiko padažo, parmezano sūrio, petražolės šakelės, druskos, pipirų.

Gaminimas:

Supjaustome ir šiek tiek pakepiname nedidelį porą, dedame į puodą, susmulkiname vieną vidutinio dydžio kalafijorą, irgi dedame į puodą. Užpilame vandeniu (tiek, kad apsemtų). Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Verdame 15 min. Sriubą pilame į smulkintuvą ir malame, kol pasidarys vientisa tiršta masė, jei per tiršta – įpilame vandens. Statome ant viryklės ir dar šiek tiek pašildome. Dedame į lėkštes, pabarstome parmezano sūriu, įlašiname šiek tiek balzamiko padažo, papuošiame petražolės šakele.

„Pesto“ padaže užkepta lašiša su smidrais

Reikės: lašišos filė, smidrų daigų.

Pesto padažui – bazilikų, parmezano sūrio, pusės citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminimas:

Pasiruošiame pesto padažą. Jam reikės didelių kelių bazilikų, apie 100 gramų tarkuoto parmezano sūrio, pusės citrinos sulčių, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

BTV nuotr./Antanas Sysas
BTV nuotr./Antanas Sysas

Visus ingridientus dedame į smulkintuvą ir malame iki vientisos masės. Paragaujame ir jei trūksta skonio – dedame daugiau sūrio, citrinos sulčių ar druskos.

Lašišos filė supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais. Po vieną dedame ant folijos, aptepame „pesto“ padažu, uždedame ant viršaus po kelis smidrų daigus, pabarstome viską druska. Suvyniojame i foliją ir dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Po 45 min praplėšiame foliją, ir leidžiame šiek tiek apskrusti kelias minutes.

Vegetariška baklažanų ir cukinijos lazanija

Reikės: vieno baklažano, vienos mažos cukinijos, pomidorų pastos, pakelio varškės sūrio, „pesto“ padažo.

Gaminimas:

Susjaustome baklažaną plonomis juostelėmis ir dedame pusvalandžiui į pasūdytą vandenį. Cukiniją susipjaustome plonais griežinėliais.

Pasiruošiame pomidorų padažą: kelis šaukštus pomidorų pastos šiek tiek praskiedžiame vandeniu, pašildome ant viryklės, dedame kelis šaukštus varškės sūrio. Maišome, kol pasidarys vientisa masė.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, ant skardos sudedame aliejumi apteptas baklažanų ir cukinijos juosteles. Apkepame po 10 min abi puses.

Imame indą, dedame sluoksnį baklažanų, tepame „pesto“, dedame sluoksnį cukinijų, tepame pomidorų padažą. Taip susloksniuojame 5-7 sluoksnius. Dedame kepti į orkaitę pusei valandos. Prieš išimdami pabarstome parmezano sūriu ir leidžiame apskrusti.

Maskarponės ir varškės desertas su braškėmis

Reikės: 250 g grietinėlės, 50 g cukraus, 250 g maskarponės sūrio, citrinos žievelių, braškių, kelių sausainių „Gaidelis“, tarkuoto šokolado.

Gaminimas:

Suplakame 250 g grietinėlės su 50 g cukraus iki standžios masės. Dedame į ją 250 g maskarponės sūrio ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelės ir vėl išmaišome. Imame taures ir dedame po porą šaukštų paruošto kremo, dedame sluoksnį gabaliukais pjaustytų braškių, vėl šiek tiek kremo, pabarstome smulkintų sausainių, vėl dedame po porą šaukštų kremo. Statome į šaldytuvą valandai ir leidžiame sustingti. Prieš patiekdami apibarstome tarkuotu šokoladu, papuošiame viena braške ir/arba mėtos lapeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis
Reklama
95 metų gimtadienį atšventusi „Astra LT“ į modernius sprendimus investavo kiek daugiau nei 600 tūkst. eurų
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ