Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gintarės Gurevičiūtės receptai

Gintarės Gurevičiūtės gamintas patiekalas
Eduardo Bareikos nuotr. / Gintarės Gurevičiūtės gamintas patiekalas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vegetarė Gintarė Gurevičiūtė mėgsta ir moka gaminti. O tai, kad ji nevalgo mėsos, jos nė kiek nevaržo – atvirkščiai, išlaisvina fantaziją.

Suši

Reikės:

– Suši ryžiai;
– Ryžių actas;
– „Suši nori“ dumblių lapai
– „Filadelfijos sūris“;
– Svogūnų laiškai;
– Paprika;
– Parmezanas;
– Rūkytas fermentinis sūris;
– Sezamo sėklos;
– Marinuotas imbieras;
– Wasabi krienai;
– Sojos padažas.

Gaminimas:

Ant suši vyniojimo kilimėlio ištiesiame dumblių lapą, ant jų dedame virtus suši ryžius, apšlakstytus ryžių actu. Siaurą kraštelį paliekame laisvą. Ant ryžių tepame „filadelfijos sūrį“. Sudedame po truputį svogūnų laiškų, paprikos, parmezano ir rūkyto fermentinio sūrio. Suvyniojame sušius, apibarstome sezamo sėklomis, supjaustome. Valgome su marinuotu

BTV nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
BTV nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

 imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu.

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Pagaminti labai paprasta: reikia sumaišyti saulėje džiovintus pomidorus su nuo jų likusių aliejumi, gerai sutrinti ir užbarstyti prieskonių.

Alyvuogių užkandėlė

Reikės:

– Juodosios alyvuogės;
– Kaparėliai;
– Švieži bazilikai;
– Česnakas;
– Rozmarinas;
– Druska;
– Alyvuogių aliejus.

Tailandietiška sriuba su kokoso pienu

– 200 g vandens;
– 250 g kokosų pieno;
– Ryžių miltų makaronai;
– Tailandietiškų prieskonių pasta (galangalas, citrinžolė, laimo lapai, kalendra ir kt.);
– Šviežia kalendra;
– 2 vnt. pievagrybių;
– Kiniškas kopūstas;
– Baltas rūkytas sūris;
– Paprika.

Gaminimas:

Išverdame makaronus. Puode aliejuje pakepiname tailandietiškų prieskonių pastą, supjaustytus kopūstus, pievagrybius. Supilame kokosų pieną, paverdame. Sudedame makaronus, supjaustytą papriką, sūrį, dar truputį paverdame.

„Kesadilijos su Salsa Bianco“

Reikės:

– Tortilijos blyneliai;
– Šparaginės pupelės;
– Pievagrybiai;
– Paprika;
– Cukinija;
– Baltas rūkytas sūris;
– Česnakas;
– Sojos padažas.

Padažui

– Grietinė;
– Česnakas;
– Druska.

Gaminimas:

Paimkite tortilijos blynelį, ant jo dėkite šparagines pupeles, supjaustytus pievagrybius, papriką, cukiniją, užbarstome baltu rūkytu sūriu, išspaustu česnaku ir sojos padažu. Apkepame keptuvėje arba orkaitėje.

VIDEO: Gintarė apie produktus

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min