Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas taps Lietuvos metų interneto žmogumi?

Po mėnesį trukusio nominantų siūlymo, praėjusią savaitę paaiškėjo žmonės ir projektai, pretenduojantys į Lietuvos metų interneto apdovanojimus, kuriuos organizuoja interneto konferencija „Login“.
Džiugas Paršonis
Džiugas Paršonis / Organizatorių nuotr.

Pernai išdalintuose apdovanojimuose šie laurai atiteko žurnalistui Artūrui Račui, kurio pradėtas blogas racas.lt greitai sulaukė didelio dėmesio ir tapo vienu iš populiariausių tinklaraščių Lietuvoje. O kas šiemet pretenduoja metų interneto žmogaus vardą? Pristatome nominantų dosjė.

Džiugas Paršonis – Lietuvos blogerių simbolis

Kas jis: Džiugas Paršonis (slapyvardis – vienastoks) – populiariausio Lietuvoje tinklaraščio nezinau.lt autorius, žurnalistas, dirbantis vienoje reklamos agentūroje.

Už ką nominuotas: Jei Lietuvos blogeriai rinktų savo prezidentą, Dž.Paršonio kandidatūros svoris būtų toks kaip Dalios Grybauskaitės per pastaruosius rinkimus. Jis ne tik kuria skaitomiausią šalyje blogą, tačiau jame labai daug dėmesio skiria lietuviško interneto bei blogosferos aktualijoms, problemoms, iššūkiams.

Įdomus faktas: nezinau.lt turi daugiau prenumeratorių nei kai kurie nacionaliniai žurnalai. Dž.Paršonio blogą šiuo metu yra užsiprenumeravę daugiau nei 6,5 tūkst. interneto vartotojų.

Goda Domeikaitė – legendinis interneto personažas

Kas ji: Goda Domeikaitė – interneto personažas, kurį išgarsino klubo „Gravity“ reguliariai siunčiamas šmaikštumu spinduliuojantis elektroninis naujienlaiškis. Po „Gravity“ Goda sėkmingai persikėlė į socialinį tinklą „Facebook“, o visai neseniai – į žurnalą „Panelė“.

Už ką nominuota: už sėkmingai „užsuktą“ interneto prekinį ženklą, kurio gyvavimui nekliudo net ir autoriaus, besislepiančio po Godos slapyvardžiu, karjeros pokyčiai.

Įdomus faktas: žmonės kalba, kad Goda Domeikaitė iš tiesų yra ... vaikinas.

Tadas Vidmantas – kino ir reklamos režisierius

Organizatorių nuotr./Tadas Vidmantas
Tadas Vidmantas

Kas jis: T.Vidmantas – žinomas kino ir reklamos režisierius, kino konkurso „Pravda 1 minutė“ nugalėtojas, trumpametražių filmų festivalio AXX dalyvis, be visa ko dar ir kuriantis muziką, rašantis tekstus ir dalyvaujantis įvairiuose kūrybiniuose projektuose.

Už ką nominuotas: interneto erdvėje sėkmingai ir plačiai sklando ne vienas originalus T.Vidmanto sukurtas video darbas, pradedant „Pandos sugėdintojos“ nuotykiais, baigiant mini serialu „Riteriai“. Reikia pridurti, kad geriausio naujo blogo kategorijoje nominuotas Cinikas Robertas – taip pat yra Tado projektas.

Įdomus faktas: Viename interviu teigė, kad yra panašus į amerikietišką meškėną. Dėl smalsumo ir šmaikštumo.

Už Lietuvos metų interneto žmogų balsuoti galite čia iki kovo 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius