Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Montis Magia alpinistai“. Atvykimas į Meksiką

Montis Magia alpinistai pradėjo naują kelionės etapą Meksikoje. Po mėnesio praleisto JAV laipiojimo regionuose, jaunuoliai patraukė pietų link. Iš Jutos į Kaliforniją Montis Magia alpinistai visą parą keliavo traukiniu, ir nepaisant traukinio 5 valandų vėlavimo, suspėjo išskristi į Monterėjaus miestą Naujojo Leono valstijoje, Meksikoje. Čia jų laukė visai kitoks pasaulis nei buvo įpratę... Saulės įspūdžiai iš El Potrero Chico.
Užkopus į viršūnę
Užkopus į viršūnę / MM alpinistų nuotr.
MM alpinistų nuotr./Apačia toli
MM alpinistų nuotr./Apačia toli
„Iki laipiojimo regiono iš oro uosto įprasta važiuoti taksi, kiek brangiau nei autobusu, tačiau sutaupoma "geras gabalas" laiko ir šiaip „tampymosi“, ypač turint omeny, kad į Meksiką teko skristi su iš viso keturiais registruotais bagažais, arba kitais žodžiais tariant, bent šimtu kilogramų krovinio... Už taksi susimokėti dar oro uosto kasoje buvo gan malonu, nes tai tarsi apdraudė nuo derybų gerai nemokant kalbos. Tačiau keista pradėjo darytis, kuomet net keletą kartų vairuotojas paprašė susimokėti už kelią vienišai šalia kelio stovinčiose būdelėse. Ech, tebūnie duoklė šiai kultūrai.
MM alpinistų nuotr./Visur ia paskos sekioja aunys
MM alpinistų nuotr./Visur iš paskos sekioja šunys
Kempingas. Tylu tylu. Didžiulėje teritorijoje stovi vos kelios palapinės. Gal mes ne čia pataikėm? Iš pasakojimų ir pasiskaitymų tikėjomės patekti į laipiotojų avilį! Ir tie šunys... Daugybė palaidų ir ne itin draugiškai atrodančių šunų. Net nežinia kaip čia su jais elgtis – tikriausiai, reikia apsimest vietiniais, ir nekreipt dėmesio. Apsimest vietiniais, aišku, ne taip lengva. Visi mato, kad esi „gringas“, kaip Meksikoje įprasta vadinti baltaodžius. Tačiau žmonės labai draugiški ir jokio priešiškumo nesijaučia. Be to, čia žmonėms dažniausiai esi pirmasis jų sutiktas lietuvis. Malonumas ir kartu atsakomybė. 
MM alpinistų nuotr./Meksikos uolos, į kurias lipame
MM alpinistų nuotr./Meksikos uolos, į kurias lipame
 
Nuostabus jausmas apėmė pakėlus galvas į viršų – didžiulis masyvas su keletu skirtingų aukščių viršūnėm, keterom, sienom, užlinkimais, įlinkimais, kanjonus primenančiomis formacijomis. Kuo aukščiau lipi, tuo daugiau atsiveria kalnų, sienų, viršūnių. O laipiojimas nuostabus! Geros kokybės klintis su švariais nuo laisvų akmenų ir augalijos maršrutais bei nuostabiais vaizdais. Iš apačios maršrutas kartais atrodo kaip bėgimo takelis per kaktusų giraitę, nes aplinkui uola nevalyta ir iš plyšių auga įvairiausių kaktusų, net palmių. Dėl to, net sunku suvokti sienos statumą. Kartais pasirodo gyvatė ar šimtakojis, laksto daug didelių, bet draugiškų ir spalvotų driežų. 
MM alpinistų nuotr./Gediminas pasiruoaęs užkariauti ir Meksikos uolas
MM alpinistų nuotr./Gediminas pasiruošęs užkariauti ir Meksikos uolas
 
Po ilgų maršrutų ir dienų praleistų saulės kaitroje turim galimybę šokt į kempingo baseiną ir iš ten pasidairyt į užkoptas viršūnes... Potrero Chico smagu – tikros atostogos“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius