Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Montis Magia alpinistai“. Meksikos perliukas – „Nulinė laiko banga“

Į Meksiką atvykę „Montis Magia alpinistai“ mėgaujasi kaitria saule ir laipiojimu El Potrero Chico regione šalies šiaurrytinėje dalyje.
Saulė kopia į uolą
Saulė kopia į uolą
Temos: 1 Meksika

El Potrero Chico regionas, kuris pradėtas vystyti tik prieš kelis dešimtmečius, pasižymi ilgais daugiavirviais, kelių šimtų metrų ilgio maršrutais įspūdingomis klinties uolomis. „Montis Magia alpinistai“, apšilę ant keleto trumpesnių maršrutų, pirmieji šį sezoną įkopė į šio regiono klasiką – žymiausią čia esantį maršrutą „Nulinė laiko banga“. Maršrutas, laipiotojų dėmesį traukia savo ilgiu ir galimybe užlipti ant pačios masyvo viršūnės. Tačiau prieš pat viršų esančios sudėtingiausios virvės priverčia apsisukti daugumą komandų. 

Vaizdai nuo uolų
Vaizdai nuo uo

Pirmasis maršruto „pralipimas“ truko net du sezonus – iš viso keturis mėnesius – dirbant aštuonių žmonių komandai. Daug laiko užtrunka atsigabenti įrangą, ieškoti tinkamos lipimui linijos, valyti maršrutą nuo augalijos ir gręžti stacionarius kablius. Tokios pastangos įkvepia ir kelia pagarbą ne tik pirmiems laiptiotojams, bet ir pačiam maršrutui.

Viraūnė debesyse
Viršūnė debesyse

„Planavom pradėti lipti dar tamsoje, kad netektų kepti pačioje saulės kaitroje ant pietinės sienos, tačiau pramigome... Vanduo karštyje greitai baigėsi, ir maršrutą teko pabaigti išdžiūvusiomis burnomis“- prisimina Saulė. „Lipimas buvo nuostabus – kišenėlės ir plyšiai. Lengvesnes virves užbėgom, prie sunkesnių daugiau padirbėjom.“ – pasakoja Gediminas. Iš viso per 5,5 valandas užlipę į viršūnę, alpinistai dar 2,5 valandos leidosi žemyn. Paprastų nuėjimų ten nėra, tad tenka visą maršrutą leistis virve žemyn. Galima truputį atsipalaiduoti ir apsidairyt aplinkui – o ten –atsiveriantys kalnai, slėniai, netoliese praskrendantys didžiulių paukščių būriai, o apačioje šūkaujantys skrybėliuoti meksikiečiai asilais gabenantys krovinius išdžiuvusia upės vaga...

Uolos Meksikoje
Uolos Meksikoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius