Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Protų kovos“ su Robertu Petrausku: ar žinote, kas yra penki galingiausi karaliai?

Skaitydamas „15 min“ vyr. redaktoriaus R. Valatkos straipsnį „Benzino laikrodis rodo 5 Lt, A.Kubiliaus valdžios trikinkės – pusę šešių“ kažkaip pagalvojau, kad net kai benzino laikrodis rodys 10 Lt, niekas Lietuvoje nepasikeis. Motiną į kaimą aplankyti gal važiuosim dar rečiau, bet į darbą ar Palangą važiuosim taip kaip važiavom. Padūsaudami, paburnodami, bet važiuosime.
2autorius
Protų kovos, antojo klausimo autorius / Protų kovos

R. Valatkos straipsnį „Benzino laikrodis rodo 5 Lt, A.Kubiliaus valdžios trikinkės – pusę šešių“ skaitykite čia.

Tai, kad Lietuva taip drąsiai ir vieningai išsikovojo Nepriklausomybę man kuo toliau tuo labiau panašėja į akimirkos ir sutapimų stebuklą, nes dabar įspūdis toks, kad jeigu turėtume kokį negerą ir mūsų nemylintį karalių, niekada jo nenuverstume. Tarsi sakytume sau, o kam, jeigu kitas karalius vis tiek benzino rodyklę į tą pačią pusę suks.

Mes ne graikai, ir net ne prancūzai. Kai pastarieji rengia protesto akciją „Vynas ir dešra“, mes irgi galėtume ką nors originalaus sugalvoti, ir, kadangi esame kuklesni ir kantresni, ko gero „Duonos ir sviesto“ užtektų. Na, dar galėtume paprašyti, kad pensijų ir santaupų kojinėse valdžia neliestų, bet nei mes tą darysime, nei, ką.

Mums patinka Tado Blindos legenda. Smagu pažiūrėti ją kino teatre, bet Bernardo Gruiniaus frazė „mužikai šiais laikais kantrūs“, ko gero, lieka gerokai aktualesnė nei „subinė auksinė“. Taigi, prieš ką protestavo Paryžiuje mitingo „Vynas ir dešra“ dalyviai?

Praėjusią savaitę 15 min.lt skaitytojai geriausiu klausimu išrinko klausimą apie „Penkis gyvenimo butelius“. Sveikiname D.Meilutytę-Barauskienę.

Tai vienas iš šios savaitės labiausiai „Protų kovų” žaidėjams patikusių klausimų, kuris kaip ir kiti patekę į Top 5-uką laukia jūsų balsų. Kokius karalius turėjo omenyje turėjo omenyje Egipto karalius Farukas 1948 metais, pareiškęs: „Greitai pasaulyje liks tik penki karaliai – Anglijos...“ ir? Kas bendra tarp lygintuvo, patrankos, antpirščio, karinio laivo, bato ir skrybėlės? Visus klausimus pamatyti ir smegenų mankštą padaryti galima čia.

Praėjusią savaitę 15 min.lt skaitytojai geriausiu klausimu išrinko klausimą apie „Penkis gyvenimo butelius“. Sveikiname Dianą Meilutytę-Barauskienę, kuriai atitenka visa mūsų rėmėjų prizų puokštė. Šią savaitę ji tokia pat graži: generalinio rėmėjo „Švyturio“ taurių kolekcija, „Tyto Albos“ išleista Wolfgang Seidel knyga „Pasaulio istorija. Visa tai, ką reikia žinoti“ (turininga ir vaizdinga kelionė per skirtingas epochas, regionus bei laikotarpius), „D6“ stalo žaidimų parduotuvės 50 Lt čekis ir „Protų kovų“ aso garbės ženklas.

Taip pat primenu, kad mėnesio klausimo konkurso nugalėtojo laukia žurnalo „National Geography Lietuva“ metų prenumerata ir alaus bei užkandžių prie jo degustacija 8 žmonių kompanijai "Gero Alaus parduotuvėje" (kurią galima rasti Vilniuje ir Klaipėdoje).

Nepamirškite atiduoti savo balso už labiausiai jums patikusį klausimą, taip pat primenu, kad jūs taip pat galite dalyvauti šiame konkurse ir jį laimėti. Savo klausimus siųskite el. paštu protukovuklausimai@gmail.com ir nepamirškite nurodyti, kad atstovaujate „15 min“ komandai bei prisegti savo nuotraukos.

Tiek šį kartą. Kadangi tikras pavasaris krečia išdaigas, linkiu jums gero „Kino Pavasario“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius