Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Protų kovos su Robertu Petrausku“: kaip piratai susiję su „Sodra“?

Amsterdamo Universiteto mokslininkai sukūrė specialią programą ir išanalizavo Monos Lizos veidą. Jie nustatė, kad kai buvo tapomas jos portretas, Mona Liza buvo 83 proc. laiminga, 9 proc. pasibjaurėjusi, 6 proc. išsigandusi, ir 2 proc. tokia, kokios būna moterys. Kokia? Teisingas atsakymas – pikta, nes tokios moterys taip būna, tiesa? Vis dėlto norėtųsi palinkėti, kad priežasčių tam būtų kuo mažiau ir mūsų moterys kuo daugiau šypsotųsi ir būtų laimingos. Ko gero, tam užtektų dalelės to dėmesio, kokį dabar gauna Mona Liza.
Protų kovos
Protų kovos

Kita istorija apie piratus. Nepaisant neigiamų dalykų, jie buvo ir yra vertinami už naujai atrastas geografines vietas, nepriekaištingą laivų statybą, naujus atvežamus augalus ir produktus. XVII–XVIII a. jie buvo išskirtinai pažangūs visame pasaulyje dar vienoje srityje, kurios nepaminėjau.

Kokia tai sritis, jei su ja susijusi Lietuvos įstaiga net ir šiais laikais turi rimtų problemų?

Atsakymas straipsnio pabaigoje, o dabar noriu pasidžiaugti, kad šio klausimo autorė, Grita Dumskienė iš Radviliškio tapo pirmąja 15min.lt skaitytoja, kuriai pavyko patekti į klubo žaidėjų išrinktą geriausių savaitės klausimų Top penketuką. Ką gali žinoti, galbūt jūsų pagalba, Gritai pavyks laimėti dovanų krepšį, kuriame: „Protų kovų“ generalinio rėmėjo „Švyturio“ taurių kolekcija, „Tyto Albos“ ką tik išleistas Simono Becketto detektyvas „Įrašyta kauluose“, „D6“ stalo žaidimų parduotuvės 50 Lt čekis ir „Protų kovų“ aso garbės ženklas.

Visą šios savaitės klausimų Top 5 rasite čia. Savo balsą galite atiduoti dešinėje esančioje apklausoje.

Klubo žaidėjų favoritas šį kart yra dviem paveikslėliais užšifruota lietuviška patarlė – kai iššifruosite pasidalinkite su draugais – atsakymas tikrai pakels nuotaiką. Bet praėjusią savaitę „Protų kovų“ žaidėjų favoritu buvo klausimas apie eskimus, o 15min.lt balsavimo nugalėtoja tapo Emilija Jakutytė( VAITAITAU. Klaipėda) už klausimą apie laiudiškus automobilių pavadinimus. Sveikiname Emiliją.

Taip pat sveikiname dar vieną klaipėdietę – Jurgitą Aleknienę, kurios klausimas apie „vyną ir dešrą“ tapo kovo mėnesio konkurso nugalėtoju.

Jurgitai atitenka žurnalo „National  Geographic Lietuva“ metų prenumerata ir alaus bei užkandžių prie jo degustacija 8 žmonių kompanijai „Gero alaus parduotuvėje“ (Vilniuje arba Klaipėdoje).

Primenu, kad jūsų klausimų laukiame el. paštu protukovuklausimai@gmail.com ir nepamirškite nurodyti, kad atstovaujate 15min.lt komandai bei prisegti savo nuotraukos. Taip pat nepamirškite atiduoti savo balso už labiausiai patikusį šios savaitės klausimą. Geros smegenų mankštos ir iki pasimatymo kitą savaitę.

P.S. Atsakymas apie piratus yra toks. Kai visame pasaulyje dar niekas nė girdėti negirdėjo apie socialinį draudimą, kiekvienas „dirbti” nebegalintis piratas gaudavo paramą iš bendros kasos. Verta paminėti, kad kol Europoje viešpatavo monarchijos, tarp piratų svarbūs klausimai buvo sprendžiami balsavimu. Štai taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius