Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygoje atsiskleidė mažosios scenos karalienė Birutė Dambrauskaitė (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą nešini daugybe gėlių į Vilniaus „Neringos“ restoraną būrėsi dainininkės Birutės Dambrauskaitės artimieji, bičiuliai ir gerbėjai. Čia vyko 65-erių atlikėjos biografinės knygos „Birutė Dambrauskaitė. Esu, kokia esu“ pristatymas.
Birutė Dambrauskaitė savo biografinės knygos pristatyme
Birutė Dambrauskaitė savo biografinės knygos pristatyme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

B.Dambrauskaitės knygos pristatymą vedė kaip visuomet šmaikštumo nestokojantis televizijos laidų režisierius, scenaristas ir vedėjas Vytenis Pauliukaitis. Jis kiekvieną užlipusį ant scenos tardydavo lengvais, o kartais tiesmukais ir provokuojančiais klausimais, neretai priversdamas visa salę juoktis balsu.

R.Kazlaitė užsiminė, kad B.Dambrauskaitės gyvenimas į vieną knygą netilpo ir ji jau turinti minčių antrajam tomui. Juokais autorė jį pasiūlė parašyti pirmosios knygos krikštatėviui V.Pauliukaičiui.Knygos autorė – žurnalistė Rasa Kazlaitė užlipusi ant scenos V.Pauliukaičiui prisipažino daugelį metų nebuvusi B.Dambrauskaitės koncertuose, bet tikino atlikėją pažįstanti jau dešimtį metų. Ši biografinė knyga – jos kaip rašytojos debiutas.

R.Kazlaitė juokavo, kad kalbos esą dėl krizės žurnalistai ėmėsi knygų rašymo nepagrįstos – tiesiog atėjo laikas. Žurnalistė džiaugėsi jai suteikta garbe atskleisti tokio gyvybiška patirtimi turtingo asmens gyvenimą. Ji dėkojo dainininkei už beribį atvirumą ir atskleistas moteriškas paslaptis. R.Kazlaitė užsiminė, kad B.Dambrauskaitės gyvenimas į vieną knygą netilpo ir ji jau turinti minčių antrajam tomui. Juokais autorė jį pasiūlė parašyti pirmosios knygos krikštatėviui V.Pauliukaičiui.

Ant scenos lipo ir daugelio B.Dambrauskaitės dainų tekstų autorė Ramutė Skučaitė. Ji, palyginusi dainininkę su geltona iki pat rudens kvepiančia rože jai paskyrė vaikišką eilėraštį apie geltoną rožę žaliais sparneliais. Poetė vienintelė tikino nežinojusi, kad atlikėja yra įnoringa, nes nė sykio gyvenime to nepajautusi – dėl dainų tekstų juodvi visada sutarė, o žodžius keisti tekę tik sykį.

Taip pat B.Dambrauskaitę sveikino ir poetė bei seimo narė Dalia Teišerskytė. Po gražių jos žodžių apie dviejų stiprių moterų draugystę ir bendradabiavimą, dainininkė atliko jos vizitine kortele tapusį kūrinį „Tu patikėk“.

Dainininkę jos artimųjų vardu pasveikino žentas Sergejus. Jis juokavo visuomet svajojęs užlipti ant „Neringos“ restorano scenos, kur yra matęs tiek garsių Lietuvos atlikėjų pasirodymų. Jis tvirtino esąs laimingas turėdamas tokia nuostabią uošvę ir sakė ketinąs versti knygą „Birutė Dambrauskaitė. Esu, kokia esu“ į baltarusių kalbą, mat visi tautiečiai jam pavydi tokios anytos.

Pati įvykio kaltinininkė tvirtino trykštanti džiaugsmu. „Labai labai džiaugiuosi, bijau, kad nepravirkčiau. Jaudulys man visuomet pereina per širdį. Džiaugiuosi matydama čia visus tuos, kurie žinojau, kad ateis. Ir tuos, dėl kurių nežinojau“, – pakiliai kalbėjo B.Dambrauskaitė, dar kartą primindama susirinkusiems apie savo meilę scenai.

Netrūko pokalbių ir apie B.Dambrauskaitės gardžiuosius koldūnus ar verdamą arbatą bei gausybę gyvenimo meilių.

Dainininkės pasveikinti atėjo ir Larisa Kalpokaitė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Laisvė Radzevičienė, Andrius Kandelis su sužadėtine Reda Gikyte bei daugelis kitų atlikėjos draugų, kolegų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius