Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Birštonas pradeda vasaros sezoną

Penktadienį Birštone prasideda vasaros sezonas. Kurorte netruks pramogų: per 3 dienas šventės lankytojai galės išsirinkti sau labiausiai patinkančius renginius bei pramogas. Šiemet šventės organizatoriai kviečia dalyvauti 37 skirtinguose renginiuose. Birštoniečiai ir kurorto svečiai pirmą kartą galės oficialiai apsilankyti išskirtiniame pastate – mediniame kurhauze, kuris iškilmingai šiandien atveria duris.
Oro balionas
Oro balionai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Birštonas

Vienas esminių Birštono sezono šventės akcentų – atgimęs Birštono kurhauzas. Tai vienintelis Lietuvoje toks išlikęs medinės architektūros pastatas, kuriame išsaugota istorinė dvasia. Kurhauzas – unikali erdvė, joje vyks klasikinės muzikos, džiazo, pučiamųjų koncertai ir bus eksponuojami meno kūriniai. Šiame pastate netolimoje ateityje planuojami ir Lietuvos, ir užsienio menininkų kūrybos pristatymai, kurie tikėtina meno sklaidos požiūriu bus įdomūs ir birštoniečiams, ir miesto svečiams.

Vasaros sezoną Birštonas pasitinka ne tik įspūdingai išaugusių vietų skaičiumi, bet ir įvairiausiais renginiais: kino festivalio „Sidabrinė gervė“ atidarymu, prancūziškos muzikos vakaru, muzikos ir pramogų švente, kurioje dalyvaus įvairios Lietuvos grupės, vandens motociklų ir „žmogaus – reaktyvinės raketos“ šou vasaros estradoje. Aktyvaus poilsio mėgėjams siūlomi renginiai ir danguje, ir žemėje: oro balionų skrydžiai, Lietuvos ir Baltijos šalių vandens motociklų čempionatas. Šventės metu didžiausias pasaulyje 16 vietų oro balionas skraidins visus, norinčius pamatyti unikalų kurortą iš paukščio skrydžio. Tikimasi, kad renginių gausa ir programos įvairovė sukvies tiek svečių, kad jau šeštadienį, pagrindinę renginio dieną, mieste pramogaus dvigubai daugiau žmonių nei įprastai.

„Mes siekiame, kad Birštonas klestėtų ir kurorto svečius priimtų kokybiškai atsinaujinęs, teikiantis geras sanatorinio gydymo, reabilitacijos, sveikatinimo ir sveikatos turizmo paslaugas. Birštonas kuria žaliojo, palaikančio pusiausvyrą su gamta, prisidedančio prie ekosistemos išsaugojimo, miesto reputaciją. Tai ateities, kompaktiškų miestų, kuriuose – saugu, gera ilsėtis, patogu dirbti ir gyventi – misija“ – teigia Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Atsinaujinęs Birštonas siekia konkuruoti tarptautinėje turizmo, sveikatos paslaugų rinkoje. Šiuo metu vykdomų išskirtinių projektų kryptis – mineralinio vandens ir natūralių gamtos išteklių panaudojimas sveikatinimo turizmui – tai mineralinio vandens galerijos ir jūrų klimato atmosfera, kurią bus galima pajausti tik Birštone.

Į kurortą atvykstančius svečius pasitiks sutvarkytas, pernai baigtas atnaujinti Birštono kurorto centrinis parkas. Šeimų poreikiams pritaikytame centriniame parke įrengti patrauklūs sporto, aktyvaus poilsio (treniruoklių) ir skulptūrų takai. Aktyvaus sporto takuose įrengti lauko treniruokliai, žaidimų aikštelės vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius