Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos gyventojai Jonines švęs dvi dienas

Kaip ir kasmet, vienos didžiausių ir linksmiausių Joninių Lietuvoje bus švenčiamos Jonų mieste Jonavoje. Jų įžanga taps birželio 22 d., šeštadienį, prasidedantis tarptautinis modernaus folkloro festivalis „Rasa lylio“, o pagrindinė šventė vyks birželio 23 d., sekmadienį, Joninių slėnyje.
Joninės Jonavoje
Joninės Jonavoje / JKC nuotr.

Jonavos kultūros centro, kuris organizuoja Jonines, direktorė Gintarė Vaiciekavičiūtė pažadėjo, kad šiemet šventės dalyviams netrūks ir jau tradicinėmis tapusių, ir naujų pramogų bei renginių.

Birželio 22 d., šeštadienį, į Ramybės skverą prie J.Miščiukaitės meno mokyklos susirinkę žmonės nuo 18 val. stebės Tarmiškas pasakotojų iš įvairių Lietuvos regionų bei armonikierių varžytuves. Vėliau vyks tarptautinio modernaus folkloro festivalio „Rasa lylio“ atidarymas. Festivalyje pasirodys Lietuvos, Estijos, Austrijos, Ukrainos kolektyvai.

20 val. Santarvės aikštėje įvyks Jonų Respublikos vėliavos pakėlimas ir masinė „Jontrepsio“ akcija, jos metu bus šokamas lietuvių liaudies šokis „Malūnėlis“.

Birželio 23-ąją, sekmadienį, nuo 15 val. Jonavoje vyks Muzikiniai pasivaikščiojimai miesto gatvėmis. Pasivaikščiojimų dalyviai – meno mėgėjų kolektyvai (ansambliai, kapelos) ir visi jiems prijaučiantys žmonės.

JKC nuotr./Joninės Jonavoje
JKC nuotr./Joninės Jonavoje

Į pagrindinę šventės vietą – Joninių slėnį – jonaviečiai ir miesto svečiai sugužės popiet. 16 val. slėnyje vyks amatų, liaudies žaidimų, pirtininkų, žolininkų, vaikų kiemelių atidarymas, dainuos ir gros vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvas. Žaidimų kiemelyje vyks ukrainiečių kovos menų pasirodymai.
    
Vėliau vyks Lietuvos sūrininkų čempionatas „Šventas Jonas – pieno ponas“, susirinkusiuosius linksmins modernaus folkloro grupės „Aisva“, „Sen svaja“, „Diskreetse Mango Trio“ (Estija), „Ballycotton“ (Austrija), Algirdas Klova ir grupė „MAG‘ Grass“.

23 val., aidint patrankos šūviams už Jonavą ir jos gyventojus, už Jonų Respublikos piliečius, prasidės iškilmingas Jonų Respublikos uždarymo ceremonialas. Jame dalyvaus Jonų Respublikos Prezidentas Jonas Sirvydis ir Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Uždarius Jonų Respubliką, prasidės visų kasmet labai laukiama pagoniškoji-baltiškoji misterija „Švento Jono vakarėlis“, po kurios į dangų šaus fejerverkai ir visi, skambant didžėjaus specialiai Joninėms parinktai muzikai, linksminsis iki paryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius