Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ – nemokamas grupės „Electronic I“ ir Jurgos Šeduikytės koncertas

Birželiui persiritus antron pusėn gyvo garso koncertų tradicija tęsiama – vilniečiams ir miesto svečiams puikiai pažįstamas lietuviškų koncertų kokybės ženklas „Tuborg Liquid Soundtrack“, atlikėjos Jurgos Šeduikytės ir paslaptingojo dueto „Electronic I“ balsai Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įsikūrusią „Vasaros terasą“ papuoš jau birželio 20-ąją, šį ketvirtadienį.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Organizatorių nuotr.

Pirmieji vakaro svečiai – sparčiai populiarėjanti lietuviška elektroninės muzikos grupė „Electronic I“. Mažiau nei prieš metus dainų tekstų autorius ir vokalistas Paulius Sinkevičius bei kompozitorius Vitas Vaičiulis per vieną vakarą sukūrė ir įrašė kūrinį „One dream“. Į radijo stotis jis pateko ir neįtikėtinos sėkmės sulaukė vaikinams net nesukūrus grupės. Ši daina nemažai daliai lietuvaičių tapo praėjusios vasaros sinonimu. Prieš metus susikūręs duetas „Electronic I“ per rekordiškai trumpą laiką subūrė daugiatūkstantinę gerbėjų armiją. Jų muzika susidomėjo ne tik radijo stotys, bet ir grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas, drauge su duetu įrašęs didžiulio populiarumo sulaukusį kūrinį „Lyja“. Abu grupės nariai yra linkę eksperimentuoti, bendradarbiauti su kitais muzikantais ieškodami naujo savo kūrinių skambesio, ypač gyvų pasirodymų metu. Tai viena iš retų progų juos išgirsti gyvai.

Pagrindiniai „Tuborg Liquid Soundtrack“ vakaro svečiai – dvejus metus Maskvoje praleidusi ir į Lietuvą šių metų pradžioje sugrįžusi Jurga Šeduikytė, kurios šių dienų džiaugsmai – naujausias Jurgos albumas „Breaking The Line“ ir vienas už kitą geresni albumo pristatymo koncertai.

2005 metais savo solinę karjerą pradėjusi Jurga tapo viena populiariausių ir geriausių visų laikų Lietuvos atlikėjų. Už solinę veiklą Jurga laimėjo visus įmanomus apdovanojimus – geriausios atlikėjos, geriausio albumo, geriausios metų dainos, geriausio debiuto, populiariausios dainos ir kitose nominacijose.

„Jurga vėl sukūrė provokuojamą, tamsią, įdomią, visus iki šiol savo nusibrėžtus stiliaus rėmus laužančią popmuziką, kurią bent sykį išgirsti verta kiekvienam ranką ant Lietuvos scenos reikalų pulso laikančiam klausytojui.“, – apie najausią Jurgos albumą „Breaking The Line“ savo apžvalgoje atsiliepia muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Atlikėja pasakojo, kad tie metai, praleisti viename didžiausių ir gan svetimame pasaulio mieste, ją ne tik išmokė vertinti save ir niekada nepasiduoti kitų nuomonei, bet ir įkvėpė kūrybai. Pasak Jurgos, albumo „Breaking The Line“ pagrindinis įkvėpimo šaltinis – kino filmai: Larso von Triero drama „Melancholija“ , kultinis „Kovos klubas“, „Pradžia“ su Leonardo di Caprio ir kiti.

Jurgai šiame koncerte talkins vienas garsiausių Lietuvos prodiuserių Leon Somov, būgnininkas Josh McClung, Jurgos antra pusė ir klavišininkas Vidas Bareikis.


Tai bus ketvirtasis iš dešimties suplanuotų šios serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol po „Tuborg Liquid Soundtrack“ vėliava „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus jau surengė grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė arba tiesiog Giedrė, tarp Vilniaus ir Londono gyvenantys „Keymono“, elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“ ir elektronikos, disko ir šiuolaikinio džiazo junginys „Proper Heat“.

„Tuborg Liquid Soundtrack“ į „Vasaros terasą“ kviečia užsukti be bilietų – šios serijos renginiai nemokami. Renginio pradžia – 19 val., koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs didžėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius