Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos gimtadienio proga – pirmosios oro balionų varžybos

Rugpjūčio 1-4 dienomis pajūrio dangų nuspalvins karšto oro balionai. Pirmą kartą Klaipėdos krašto istorijoje uostamiestyje ir jo apylinkėse vyks dar neregėta dangaus šventė – sportinis, pramoginis, parodomasis renginys „Klaipėdos krašto taurė 2013“.
Oro balionai
Oro balionai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Tai – Klaipėdos oreivių klubo dovana Klaipėdai bei jo žmonėms miesto gimtadienio proga ir akivaizdus įrodymas, jog lietuviai myli ne tik jūrą, bet ir dangaus platybes.

Renginyje dalyvauti užsiregistravo 21 oro balionų komanda, viso – 100 šiai egzotiškai sporto šakai atsidavusių oreivių iš visos Lietuvos.  

Šventės metu pilotai ne tik varžysis dėl nugalėtojo vardo ir pagrindinio prizo, bet ir surengs parodomuosius pakilimus iš Klaipėdos miesto viešųjų erdvių, pakvies žiūrovus į įspūdingą ugnies paradą bei naktinį šou.

Pasak renginio iniciatorės, VšĮ Klaipėdos oreivių klubas prezidentės Renatos Narbutės, idėja Klaipėdos krašte surengti oro balionų varžybas kilo prieš penkerius metus, tačiau drąsos ją realizuoti atsirado tik šiemet. 

Priežastys renginį organizuoti Klaipėdoje ir jos apylinkėse buvo kelios. Viena, pastaraisiais metais Lietuvoje buvo juntamas oreiviškų renginių stygius. Antra – Klaipėdos krašte iki šiolei tokio renginio dar nebuvo, žmonės nėra matę tiek daug vienoje vietoje į dangų kylančių balionų. 

Trečia – uostamiestyje oreiviai visuomet sulaukia išskirtinio dėmesio, o Klaipėdos kraštas turi viską, ko reikia puikiems skrydžiams: vėjo, gražų kraštovaizdį ir tokių renginių neišlepintus žiūrovus. 

Azartą ir šventišką nuotaiką sujungsiantis renginys bus atidarytas rugpjūčio 1 d., ketvirtadienį. Numatyti penki varžybiniai skrydžiai rytais ir vakarais. „Klaipėdos krašto taurė 2013“ nugalėtojui bus įteikta sekmadienį.

Ne tik dienos metu bus galima gėrėtis oro balionais nusėtu dangumi – oreivių šventė dovanos ypatingų emocijų ir saulei nusileidus. Renginio atidarymo vakarą, rugpjūčio 1 d., 22 val. Klaipėdos miesto gatves užlies ugnies paradas, o piliavietėje arba kruizinių laivų terminale pasigrožėti iš arčiau oro balionais kvies „Naktinis švytėjimas“.

Pasak organizatorių, informacija, kokiose miesto vietose kils oro balionai, Klaipėdos oreivių klubo svetainėje www.kok.lt bus pateikiama likus dviem trims valandoms iki skrydžių, tad, norintieji iš arti pamatyti šį reginį, turėtų akylai sekti informaciją. 

Taip yra todėl, kad varžybų direktorius Robertas Komža drauge su žemėje dirbsiančia komanda iki paskutinės akimirkos tikrina ir apdoroja meteorologines prognozes. 

Kadangi uostamiestyje nėra itin daug pakilimams tinkamų erdvių, kuriose būtų patogu vienu metu sutilpti per 20 oro balionų, jų pakilimo aikštelės numatytos ne tik uostamiestyje, tad šiuo reginiu turės galimybę pasigrožėti ir Gargždų, Kretingos, Rietavo bei Švėkšnos gyventojai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius