-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rekordinės Joninės Šventojoje: kurortas tiek žmonių nematė jau seniai

„Lietuva turi dar vieną sostinę – Joninių“, – sveikindamas minią į Šventąją susirinkusių žmonių sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Šis pajūrio kurortas jau seniai neregėjo tiek daug svečių. Juos čia sutraukė ilgasis savaitgalis, puikus oras ir smagi Joninių programa.
Joninės į Švetąją sutraukė aibę žmonių.
Joninės į Švetąją sutraukė aibę žmonių. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Šventoji Joninės

„Masės žmonių, masės“, – stebėdamas per Šventosios Beždžionių tiltą be sustojimo plūstančius žmones sakė vienas pareigūnas. Kad nesusidarytų spūstys, eismas siauručiu judančiu tiltu sekmadienio vakarą vyko tik viena puse – jūros link.

Juo sekmadienį buvo nešamas ir ilgiausias Lietuvoje Joninių vainikas. Palangos kultūros centro darbuotojų sumanymu jis pintas šeštadienį ir sekmadienį. Iki šiol ilgiausias Lietuvoje vainikas buvo 480 metrų, šventojiškiams pavyko gerokai pagerinti rekordą. Padedant daugybei žmonių vainikas nusidriekė kiek daugiau nei 566 metrus.

„Ačiū visiems, skyrusiems bent 15 minučių savo atostogų ir prisidėjusiems prie vainiko pynimo“, – sakė viena Joninių renginio vedėjų, „Labo ryto“ veidas Eglė Daugėlaitė, pati kilusi iš Palangos.

Per pusės kilometro ilgio vainiką Šventosios gatvėmis lydint orkestrui iki Šventosios upės nešė šimtai žmonių. Kai vienas per Beždžionių tiltą nešamo vainiko galas pasiekė upę, kito galo dar nė nesimatė, jis tebesidriekė miestelio gatvėje. Vainikui, pintam iš beržų, liepų ir ąžuolų šakelių, nuleisti į upę prireikė kone pusvalandžio.

Sekmadienio vakarą visai prie kopų įrengtoje scenoje už Beždžionių tilto Šventosios svečius linksmino grupės ir atlikėjai – Aleksandras Makejevas, Romas Dambrauskas, Birutė Petrikytė, folkloro ansambliai.

Kurorto gatvėse nusidriekė aibės automobilių, tad svečiams teko paieškoti, kur juos palikti.

Nors atrodė, kad grasina prapliupti stiprus lietus, nuotaikos ir šventės prastas oras nesugadino, kelis kartus pagrūmojo vos keli lietaus lašai.

Sekmadienį Šventosios Joninių šventę transliuos Lietuvos televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius