-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miesto dienos“ Suvalkijoje: savaitgalį Marijampolė kvietė atvykti, pamilti ir pasilikti

Savaitgalį Marijampolėje nuvilnijo „Miesto dienų 2013“ šventė, sutraukusi minią žmonių iš Sūduvos regiono, visos Lietuvos ir užsienio šalių. Į miestą šia proga atvyko trys Marijampolės garbės piliečiai iš Norvegijos ir Vokietijos, dar dešimt oficialių delegacijų iš įvairių susigiminiavusių užsienio savivaldybių. Patį gausiausią būrį – beveik tris tūkstančius – šokėjų į Sūduvos sostinę sutraukė respublikinė šokių šventė „Sodauto“ „Arvi“ futbolo arenoje, sekmadienio vakarą vainikavusi šių metų didįjį miesto renginį.
Linksmasis šeimų paradas Marijampolėje
Linksmasis šeimų paradas Marijampolėje / Marijampolės miesto savivaldybės nuotr.

Šventė prasidėjo šeštadienio ryte J. Basanavičiaus aikštėje sūduvietišku kermošiumi, į kurį sugužėjo pusketvirto šimto amatininkų, tautodailininkų, kulinarinio paveldo meistrų. „Cukraus gaspadoriaus“ akcijai su įmone „Arvi cukrus“ šiemet susivienijo Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto senjorai, kvietę įsigyti jų rankomis siūtą maišelį marijampolietiško cukraus ir už tai paaukoti jų neformaliam ugdymui. Tuo pačiu metu Poezijos parke vartus pirmą kartą atvėrė Sveikatingumo oazė. Čia apsilankiusieji galėjo pasitikrinti sveikatą, išgirsti apie sveiką gyvenseną, sužinoti daug naudingų patarimų, paragauti vegetarinių valgių ar įsigyti ekologiškų prekių. Patarimus dalijo žinomi šalies žolininkai Adelė Karaliūnaitė, Jadvyga Balvočiūtė, Marius Lasinskas, Ramūnas Daugelavičius, natūropatas Anatolijus Malovičko, Liudvikas Šalčius, baltiškosios pirties specialistas Kęstutis Gurevičius ir daugelis kitų sveikos gyvensenos entuziastų.

Šventės atidarymo iškilmėse didžioje miesto scenoje buvo prisiminta, kaip prieš 125 metus Sūduvoje buvo subrandinta „Varpo“ išleidimo idėja, o prieš ketvirtį amžiaus susibūrė pirmoji mieste Sąjūdžio iniciatyvinė grupė.

Rekonstruotą Marijampolės senamiestį aplankė paryžietiška „Monmartro“ dvasia. „Menų arkoje“ gyvai muzikavo Marijampolės muzikos mokyklos ugdytiniai, mizanscenas rodė Marijampolės dramos teatro jaunieji mimai, vietos dailininkai su kolegomis iš kitų miestų siūlė savo kūrinius, piešė šaržus, tatuiruotes, siūlė praeiviams kartu kurti didžiulį miesto paveikslą. Išsiskirsčius menininkams šias erdves „okupavo“ Lounge stiliaus muzikos scena jaunimui – penki didžėjai siūlė ramią poilsio muziką, kviečiančią elegantiškai „padrybsoti“. Vakare koncertavo violončelių trio „Melo M‘ iš Latvijos, Mantas Jankavičius su grupe, House nakties muzikos koncerte pasirodė netikėtai išpopuliarėjusi grupė „Electronic I“. 

Sekmadienio vidudienį miestą džiugino linksmasis šeimų paradas, kurio tradiciją į Europos miestų Marijampolė prisijaukino šiemet pirmą kartą. Po to aikštėje visą pusdienį skambėjo vaikų ir jaunimo dainos festivalyje „Dainuok ir šok su „Kotita“. 

Pastaraisiais metais miesto kultūrinį gyvenimą įdomiais projektais praskaidrina „Arvi“ įmonių grupė. Šių Miesto dienų šventę „Arvi“ praturtino dviem „šviežiais produktais“. Išvakarėse, Gedulo ir vilties dieną, miesto gyventojus ir svečius pakvietė į senojo cukraus fabriko arkinį sandėlį, paverstą puikia erdvia koncertų sale, pasiklausyti V. A. Mocarto „Requiem“. Tai buvo XVIII Pažaislio muzikos festivalio sudėtinė dalis muzikai pritaikytoje kultūrinėje senosios Marijampolės erdvėje. Šeštadienį kviestinė marijampoliečių publika galėjo pamatyti režisieriaus Vytauto Balsio naujai sukurtą spektaklį „Smetona“ pagal Gedimino Jankaus pjesę „Kybartų aktai“. Spektaklio, kurio sukūrimą rėmė „Arvi“, premjera suvaidinta taip pat netikėtoje vietoje – „Arvi cukrus“ klube, kuris kaip menui eksponuoti tinkama vieta pirmą kartą panaudota šių metų balandį dailininko Ray Bartkaus parodai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius