Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Šį sekmadienį Vilnelės upė pagels nuo ančiukų antplūdžio

Vilniuje devintą kartą bus organizuojamos visame pasaulyje populiarios vadinamosios ančiukų lenktynės. Birželio 9 d. poilsio ir pramogų centre „Belmontas“ į Vilnelės upę bus paleista 500 geltonų guminių ančiukų. Greičiausių ančiukų šeimininkams atiteks solidūs prizai, o visos prieš lenktynes surinktos lėšos − vaikams.
Renginio akimirka
Vilnelė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Upė Vilnia

Pasak Vaivos Petkevičiūtės, vienos iš akcijos „Ančiukų lenktynės 2013“ organiztorių, planuojama, jog šiemet renginys taps rekordiniu – į Vilnelę bus paleisti pusė tūkstančio ančiukų. Kiekvienas ančiuką įsigijęs žmogus galės laimėti pačius įvairiausius prizus: pradedant populiarių žurnalų prenumerata ir baigiant kelione į Stokholmą keltu.

Renginys yra skirtas visai šeimai: jo metu vyks pramoginiai pasirodymai, koncertas, loterijos, vaikams skirti žaidimai ir linksmybės. Atėjusiems svečiams koncertuos merginų grupė „4 Roses“, dainininkė Giedrė Vokietytė.

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais yra organizuojamos visame pasaulyje. Jos yra ypač populiarios JAV, Vakarų Europos šalyse ir Pietryčių Azijos valstybėse. Vien JAV kasmet įvyksta šimtai panašių lenktynių, per kurias į vandenį paleidžiami milijonai ančiukų. Iki šiol didžiausios ančiukų lenktynės buvo surengtos 2009 m., Didžiojoje Britanijoje. ¬„The Great British Duck Race“ renginyje į vandenį buvo paleisti 205 000 ančiukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius