Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos pokylis Lietuvoje. Trumpa istorija

Pateikiame trumpą Vienos pokylių istoriją Lietuvoje.
Vienos pokylis 2008 m.: šokis
Vienos pokylis 2008 m.: šokis / vienos-pokylis.com ir A.Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Vienos pokylis

Septintasis Vienos pokylis Vilniuje įvyko 2008 metų vasario 9 d. 

Pokylio globėja buvo J.E. Andrea Wicke, Austrijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje. Pokylyje kaip Garbės svečiai dalyvavo Vilniaus miesto meras JUOZAS IMBRASAS, Jungtinės Karalystės, JAV ir Bulgarijos ambasadoriai. Vienos pokylių Vilniuje ambasadoriaus titulas už labdaros idėjos propagavimą ir mecenavimą buvo suteiktas LR Seimo nariui JUOZUI OLEKUI. Pirmą kartą pokylių istorijoje privatūs asmenys skyrė po 10000 Lt aukas. Tai Raimundas V.Petrauskas ir Vladimiras Romanovas. Pokylyje debiutavo dvidešimt viena Jaunimo komiteto pora.  Pokylio metu labdaros loterijoje buvo  lošiamas 18 karatų balto ir geltono  aukso žiedas (vienetinis egzempliorius) su rodolitu ir deimantais, kurį  įsteigė Garbės komiteto narys juvelyras Stasas Chailovas ir "Mažosios galerijos" savininkė, dailininkė grafikė Volanda. Jį laimėjo ponia Akvilė Jazukevičienė iš Kauno. Dovanėlės damoms buvo Vienos miesto savivaldybės kompaktinės muzikos plokštelės. VU Santariškių vaikų ligoninei  prie ligoninėje naudojamo bazinio "Linvatec" kompanijos artroskopinio operacinio komplekso buvo įteikta įvairios įrangos: greito sujungimo artroskopas, artsroskopiniai operaciniai instrumentai ir konteineriai jiems laikyti bei sterilizuoti, kita įranga. Ligoninei buvo padovanotas dailininko Vladimiro Azanovo paveikslas. Bendra labdaros vertė 42500 Lt.

2007 metų vasario 10 d., šeštojo Vienos pokylio Vilniuje globėjos buvo p. Liudmila Kirkilienė ir J.E. Andrea Wicke, Austrijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje.

Pokylyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas GEDIMINAS KIRKILAS. Pokylio garbės viešnia buvo Austrijos Respublikos Vienos žemės vyriausybės prezidentė prof. ERIKA STUBENVOLL, garbės svečiai buvo LR Seimo nariai JUOZAS OLEKAS ir MILDA PETRAUSKIENĖ. Pokylyje debiutavo devyniolika Jaunimo komiteto porų, iš jų penkios poros atstovavo gen. Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademijai. Pokylio metu labdaros loterijoje buvo  lošiamas 10 tūkst. Lt vertės pagrindinis prizas - autorinis, vienetinis, specialiai Vienos pokyliui sukurtas juvelyrinis dirbinys, kurio autorius juvelyras STASAS CHAILOVAS. Jį laimėjo p. Edita Paulauskienė iš Kauno. Dovanėlės damoms pokylyje buvo rankų darbo Vienos šokoladiniai saldainiai. Vilniaus universiteto Santariškių vaikų ligoninei įteikti mobilus echoskopas SSD-900 ALOHA su koneksiniu ir linijiniu davikliais ir vaizdo spausdintuvas. Pokylio intencija papildomai ligoninei pervesta 3000 Lt. Bendra labdaros vertė 63 000 Lt.

2006 m. vasario 25 d., penktasis Vienos pokylis Vilniuje buvo skirtas W.A.Mozarto 250-osioms gimimo metinėms. Pokylio intencija surinkta labdara Ukmergės specialiajai mokyklai, kurioje mokosi vaikai su negalia. Kompiuterinės, organizacinės bei buitinės technikos, knygų bei albumų mokyklos bibliotekai bendra vertė 11000 litų.

2005 m. vasario 5 d. ketvirtasis “Vienos pokylis Vilniuje”. Pokylio Garbės svečiai - Vienos miesto vicemerė p.GRETE LASKA ir LR Seimo narys JUOZAS OLEKAS, Vilniaus pokylio globėjas. Pirmą kartą pokylyje dalyvavo neįgalus šokėjas Martynas Vaitiekūnas su šokių partnere Jurgita Balukonyte, kuriems bilietą nupirko Lietuvos žmonių su negalia sąjunga. Iš viso labdaros surinkta už 22420 litų. 8 metų vilnietei Anželikai Zablockajai įteiktas skaitmeninis klausos aparatas, nupirktas už Vienos pokylyje surinktas lėšas. Jo vertė su visais priedais yra 7600 Lt. “Vienos pokylio Vilniuje” organizacinis komitetas, tęsdamas bendradarbiavimą su Vilniaus universiteto vaikų ligonine, pasirašė paramos sutartį ir pervedė šiai ligoninei 15 000 Lt. Onkohematologijos skyriuje besigydantiems vaikams buvo apmokėta už citogeninius ir imunofenotipavimų tyrimus bei nupirkti reagentai trombocitų funkcijai nustatyti.

2004 m. vasario 8 d. pirmasis Vilniaus pokylis.

2003 m. vasario 9 d. trečiasis “Vienos pokylis Vilniuje”, surinkta labdaros už bendrą 27.000 Lt sumą. Labdara skirta Vilniaus universiteto vaikų ligoninei. Įsigyta operacinė lova ir įteiktas fizioterapijos lazerinis aparatas nudegimams gydyti. Personalas apmokytas juo dirbti.

2000 m. sausio 22 d. neįvykęs antrasis “Vienos pokylis Vilniuje”, prieš parą atšauktas dėl politikos radikalų ir “gatvės ubagų” grasinimų susidoroti, tačiau vis tiek surinkta labdaros už 44310,43 Lt. Labdara įteikta Ukmergės neįgaliųjų vaikų internatinei mokyklai. Už parduotus ir neatsiimtus bilietus surinkta ir pervesta papildomai dar 5824 Lt.

1999 m. sausio 23 d. pirmąjį “Vienos pokylį Vilniuje” inicijavo J.E. dr. FLORIAN HAUG, Austrijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje. Pokylyje be kitų svečių dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentas VALDAS ADAMKUS su žmona, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas VYTAUTAS LANDSBERGIS su žmona, Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas GEDIMINAS VAGNORIUS su žmona. Pokylio metu buvo surinkta labdaros už bendrą 73.000 Lt sumą. Tai buvo vienas iš pirmųjų labdaros renginių Lietuvoje. Labdara skirta Vilniaus universiteto vaikų ligoninei. Visiškai įrengtas procedūrų kabinetas. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius