-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės arsenalas. Archifunkcionali plūdė

Kol kas dar niekam nepavyko įgyvendinti seną svajonę – sukurti universalią meškerę, o štai „Browning“ ekspertui Jurgenui Masuchui, atrodo, pavyko sukonstruoti universalią slankiąją plūdę.
„Dart Waggler“ korpusas ne veltui atrodo kaip raketos su skrydžio stabilizatoriais kopija – tokia aerodinaminė forma padeda žymiai toliau užmesti masalą
„Dart Waggler“ korpusas ne veltui atrodo kaip raketos su skrydžio stabilizatoriais kopija – tokia aerodinaminė forma padeda žymiai toliau užmesti masalą

Žūklės draugai renkasi čia.

Aerodinaminė forma

Anglijoje gimė ir išpopuliarėjo meškeriojimo tolimojo užmetimo „match“ meškerėmis stilius, tad neatsitiktinai šioje šalyje akyviausiai evoliucionuoja šiam meškeriojimo stiliui naudojamos slankiosios „Waggler“ plūdės. Viena svarbiausių šių plūdžių ypatybių – aerodinaminės savybės, užtikrinančios tolimą montažų su „Waggler“ plūdėmis skrydį. Kelerius metus į priekį šioje srityje buvo išsiveržusi „Craluso“ kompanija, kuri panaudojo „Waggler“ plūdžių skrydžiui pagerinti golfo kamuoliukų technologiją, bet dabar inovacijų kūrėjų laurus vėl susigrąžino anglai, savo laiku įdiegę į plūdes metalinius antgalius – svarelius ir plūdes su raketų skrydžio stabilizatoriais: Jurgeno Masucho pasiūlymu „Dart Waggler“ plūdės korpusas turi raketos su 4 stabilizatoriais formą. Tad ne veltui naujoviška plūdė angliškai pavadinta taip pat kaip ir populiaraus svaidymo į taikinį žaidimo strėliukė.

Neįtikėtinas funkcionalumas

„Dart Waggler“ pasižymi ne tik idealia aerodinamika, bet ir gali būti panaudojama kaip sunkiasvorė toliašaudė plūdė arba kaip lengvojo svorio žaidėją: pirmuoju atveju plūdė jungiama prie valo specialiu segtuku, o antruoju nusukamas sunkus žalvarinis antgalis, nuimami metaliniai grimzlės reguliavimo žiedeliai ir į tą vietą įsukamas lengvas strypelis, kuris įmaunamas į užvertos ant valo jungties – silikoninio vamzdelio su ausele vidų. Ir montažas parengtas užmesti masalą. Bet tai tik dalis „Dart Waggler“ savybių. Plūdė gaminama 7 modifikacijų, kurių keliamoji galia – 10, 12, 14, 16, 18, 20 ir 25 g. Toks diapazonas aprėpia meškeriojimo visų tipų vandens telkiniuose sąlygas, o meškeriotojui leidžia prisitaikyti bet kurios žuvų gaudymo ypatumų.

Įspūdingas komplektas

„Dart Waggler“ įrangos komplektas, išrikiuotas ant stalo, primena naikintuvo ginkluotę. Į jį įeina jau minėti lengvi ir sunkūs antgaliai, 4 didelės antenos, iš kurių viena konusinė, o 2 – su skrydžio stabiliztoriais, silikoninis vamzdelis – jungtis, 6 didelio ir 6 skersmens įvairiaspalviai antenų antgaliai, iš kurių pirmi naudojami, kai masalas užmetamas toli, o antrieji naudojami meškeriojant arčiau kranto. Komplektas taip pat papildytas įvairių spalvų, ilgio ir skersmens antenų antgaliais ant spyruokliuojančių strypelių. Šie antgaliai naudojami vėjuotu oru, kai kyla stiprokas bangavimas. Naujoviškos slankiosios plūdės autorius mano, kad tokios turi būti visos plūdės, nes jų konstrukcijoje ir įrangoje atsižvelgta į kiekvieną smulkmeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius