-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arsenalas. Ką daryti, jei spiningas velkei liaunokas?

Po ranka turėti kiekvienam atvejui reikalingą spiningo meškerykotį neįmanoma, nes, pirma, jų tiek neįsigysi, o, antra, keliais spiningais vienu metu nemeškeriosi, tačiau meškeriojant dažnai iškyla situacijų, kai reikia suktis iš padėties, o tokiais atvejais labai padeda spiningininko arsenale esantys „gudrūs“ įnagiai.
Specialus auskaras su gnybtu valui tvirtinti net patį liauniausią meškerykotį paverčia patikimu velkės spiningu.
Specialus auskaras su gnybtu valui tvirtinti net patį liauniausią meškerykotį paverčia patikimu velkės spiningu / Lino Maruko nuotr.

Dažnai ežere ar vandens saugyklose meškeriojantiems spiningininkams prireikia pavelkiauti, nes toks meškeriojimo būdas lieka vienintele viltimi sugundyti kibti lydeką ar stambų ešerį, tačiau neturite su savimi tinkamo spiningo. Pasirodo, pakanka įsigyti liemenės kišenaitėje telpantį specialų auskarą su gnybtu ir galėsite bet koku spiningu plukdyti pačius masyviausius masalus.

Įsivaizduokite tipišką situaciją: išplaukėte prie ežero viduryje esančių sėklių vilioti ešerių ir pasiėmėte tam reikalui tinkantį lengvos klasės spiningą, tačiau ešerių kibimas prastas, tad akivaizdu, kad tikslinga būtų pavelkiauti aplink sėklius vilioku.

Deja, liaunoku meškerykočiu tai padaryti nepavyks, nes jis paprasčiausiai links iki vandens ir plukdyti  patiriantį stiprų vandens pasipriešinimą masalą bus neįmanoma, o gali atsitikti ir taip, kad meškerykotis neatlaikys apkrovų, Sulūš geras įrankis.

Išeitis tokioje situacijoje visai paprasta, jei liemenės kišenėje turėsite specialų gnybtą. Žūklės ekspertų teigimu, šis įtaisas specialiai sukonstruotas tokiems atvejams ir susideda iš dviejų dalių – viena tai auskaras, kuris  tvirtinamas ant spiningo strypo toje vietoje, kuri yra pakankamai stora ir nelinksta nuo masalo sukuriamos apkrovos, o kitame gale esančiame gnybte įtvirtinamas valas. Tad liaunoji spiningo dalis velkant masalą apsaugoma nuo perkrovų, kurios nebaisios storgaliui. Pakertant žuvį valas išslysta iš gnybto ir toliau viskas vyksta pagal klasikinę schemą.

Gnybtą, kuriame įtvirtinamas valas, galima reguliuoti, kad jis silpniau ar stipriau spaustų valą. Todėl įtaisas praverčia ir tada, kai velkiaujant sunkios klasės spiningais be specialios įrangos norima panaudoti ypač didelius viliokus arba masalų nardiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius