Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Arsenalas. Kodėl raudona krevetė – geresnis masalas?

Plekšnių meškeriojimo montažai dekoruojami ryškiai raudonais rutuliukais, imituojančiais krevečių spalvą ir iš tolo viliojančiais žuvis
Plekšnių meškeriojimo montažai dekoruojami ryškiai raudonais rutuliukais, imituojančiais krevečių spalvą ir iš tolo viliojančiais žuvis
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Plekšnių meškeriojimas Baltijos pajūryje dabar pačiame įkarštyje ir truks iki Kalėdų, jei priekrantėje nesusidarys priešalas. Kadangi plekšnės geriausiai kimba naktį, nes tada jos priplaukia arčiau kranto ir ima bangų mūšos zonoje intensyviai ieškoti maisto, daugiausiai meškeriotojų gaudo tamsiu paros metu, o kai rytą jie susivynioja meškeres, pliažai Būtingės, Karklės, Papės, Pavilostos ir Kolkos apylinkėse iš tolo atrodo lyg nutaškyti krauju, tačiau iš arčiau žiūrint paaiškėja, kad tai raudonuoja šimtai krevečių lukštelių.

Krevetės – vienas geriausių masalų meškerioti dugnine Baltijos priekrantėje. Todėl žvejai nuo seno prisigaudo jų ir sudžiovina, kad turėtų masalo šaltajam sezonui. Krevetėmis galima suvilioti praktiškai visas Baltijoje aptinkamas jūrines ir praeives žuvis. Baltijos krevetė – labai nedidelė, skaidrus šio vėžagyvio kiautelis – rusvai žalsvas, todėl ji yra puikiai užsimaskavusi ir žuvims ne taip paprasta ją aptikti įsiraususią į smėlį.

Baltijos krevečių meškeriojimui žiemą atsargas pasiruošia tik vienas kitas vietinis senosios kartos meškeriotojas, o dauguma ant kabliukų veria skaisčiai raudonas pirktines krevetes, sugautas vandenynuose už tūkstančių kilometrų nuo Baltijos pliažų. Taip elgiamasi ne tik todėl, kad dabar vietinių krevečių prisirinkti neįmanoma, bet ir dėl ryškios pirktinių krevečių spalvos, kurią vėžiagyviai įgyja išvirti. Krevetes taip nuspalvina pats stipriausias iš visų žinomų antioksidantų, kuris yra 500 kartų efektyvesnis už vitaminą E.

Tačiau plekšnių meškeriotojai ne tik dėl spalvos vertina vandenyno krevetes – jos yra stambesnės, tad žuvys jas greičiau aptinka. Labai svarbus ir krevečių aromatas – iš vandenyno kilusios skleidžia daug aitresnį aromatą nei vietinės.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min