Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos golfo žaidėjų kurorte apsigyveno rykliai

„Sky News“ praneša, kad Australijos golfo kurorte „Carbrook Golf Club“, netoli Brisbeno, apsigyveno rykliai. Beje, šeimininkas nesiruošia jų iš ten iškrapštyti.
Ryklys
Ryklys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Šis golfo klubas – ko gero vienintelis pasaulyje, kurio lankytojų kraują kaitina ne tik golfo kamuoliukų skrydžiai, bet ir rykliai. Šie plėšrūnai tapo savotiška kliūtimi, sunkinančia žaidėjų užduotis.

Rykliai į ežerą pateko vieno potvynio metu. Dabar čia gyvena pustuzinis gėlo vandens ryklių. Šios rūšies rykliai ganėtinai lėti, nelepūs mitybai. Tačiau gana agresyvūs.

Labai dažnai būtent šios rūšies rykliai užpuola žmones arba žuvis. Rykliai, gyvenantys šalia golfo kurorto, gali išaugti iki 3 metrų. Ši rūšis puikiai prisitaiko prie kintančių sąlygų, todėl jų gausu didesnėse upėse.

„Tiesiog sunku patikėti, kad ryklys taip arti, vos už kelių metrų. Tai suteikia šiam golfo laukui papildomo žavesio“, – sako klubo vadybininkas.

Ir nors ežere tikrai pakanka žuvies, kad rykliai prasimaitintų, vadybininkas „augintiniams“ dažnai įmeta mėsos – kad nebūtų alkani ir dažniau išplauktų į paviršių.

Nuo to laiko, kai ežere apsigyveno rykliai, klubas ėmė gauti daugiau organizuotų užsakymų. Kas mėnesį čia netgi rengiamas turnyras „Shark Lake Challenge“.

Labiausiai šiuo atveju nukenčia vietinių gyventojų vaikai, kurie anksčiau užsidirbdavo iš ežero ištraukdami kamuoliukus. Dabar šis „verslas“ baigėsi.

VIDEO: Carbrook Shark - the next chapter

 

VIDEO: Carbrook Golf Club Shark in the Lake

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius