-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blizgė su vienšakiu

Nors sakoma, kad šis vasaros metas nedėkingas metas spiningavimui blizgėmis, tačiau yra situacijų, kai be blizgės vartiklės išsiversti neįmanoma, nes meškeriojimo sėkmė priklauso nuo tinkamai parinkto ir atitinkančio situaciją masalo, o vartiklė – tai galimybė pasiekti toli nuo meškeriotojo esančias žuvis.
Neįprastu mūsų spiningininkams vienšakiu apginkluota blizgė mažiau kliūva už augalijos, o žuvį pakerta užtikrintai
Neįprastu mūsų spiningininkams vienšakiu apginkluota blizgė mažiau kliūva už augalijos, o žuvį pakerta užtikrintai

Nemažą dalį spiningo masalų problemiška užmesti didelį atstumą. Kiek didelėje upėje galima nusviesti 5-7 g voblerį? Maždaug 10-15 m, o tokios distancijos tikrai nepakaks, kad masalas pasiektų vagos viduryje vingiuojančias protakas tarp vandenžolių, kur patruliuoja stambūs šapalai?  Čia reikalingas kompaktinis toliašaudis masalas, pasižymintis puikiomis aerodinaminėmis savybėmis. Toks masalas – nukaldinta iš storo metalo ruošinio ir pasižyminti energingu žaismu 7 cm ilgio (17 g) kompaktinė blizgė „Daiwa S.C.Massau“. Šią blizgę 0,22 mm skersmens valu galima stiproku mostu  nusviesti į Neries vidurį, o pasistengus galima ir kitą krantą pasiekti.

Toks masalas tinka ne tik šapalų ir meknių gaudymui tėkmėje, bet ir salačiams vilioti, o sietuvoje ji sugundys lydeką ar ešerį. Blizgės žaismas labai patrauklus, o jos išvaizda puikiai tinka tiek skaidriam, tiek drumstokam vandeniui. Blizgės išraiškingumą labai padidina išgaubtojoje pusėje nukaldintas žvynelių piešinys ir abiejose pusėse įpresuotas tikroviškas žuvelės galvos piešinys su 3D formato akimis. Įdomiausia, kad blizgė apginkluota mūsų spiningininkams neįprastu vienšakiu. Tradiciškai pas mus manoma, kad tokią blizge sunku pakirsti kimbančią žuvį. Tačiau ši nuomonė klaidinga. Vienšakis lygiai taip efektingai „prisega“ laimikį, kaip ir trišakis, tačiau blizgė su vienšakiu rečiau kliūva už vandenžolių, o tai labai svarbu gaudant žuvis, kai vandens augalija suvešėjusi iki maksimumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius