Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonierių grobis: raganosių ragai brangesni nei auksas

Jokioje kitoje šalyje nenužudoma tiek daug raganosių, kaip Pietų Afrikoje. Jų ragai brangesni už auksą. Šiomis dienomis šalyje bus atidaryta pirmoji prieglauda, kurioje bus auginami tėvų netekę mažieji raganosiukai. Pirmieji jaunikliai prieglaudoje jau įkurdinti. Tai pirmoji tokia prieglauda pasaulyje. Čia galės gyventi 25 raganosių mažyliai.
Berlyno zoologijos sodas – vienas lankomiausių turistų objektų
Raganosiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Afrika Raganosis

Pirmieji jaunikliai prieglaudoje jau įkurdinti. Tai pirmoji tokia prieglauda pasaulyje. Čia galės gyventi 25 raganosių mažyliai.

Nė vienoje šalyje nežūsta tiek daug nykstančių gyvūnų, kaip Pietų Afrikoje. Šioje šalyje gyvena trys ketvirtadaliai visame žemyne gyvenančių baltųjų raganosių, apie 20 tūkstančių,  ir apie 4 800 juodųjų. 2007 metais buvo nužudyta 13 raganosių, 2011 šis skaičius šoktelėjo iki 448, skelbia welt.de.

Brakonieriai raganosių medžioklei naudoja modernią įrangą, juos persekioja iš sraigtasparnių, turi specialius ginklus, naktinio matymo prietaisus ir palydovines technologijas. Mažylių brakonieriai negaudo. „Dažnai jie paliekami gyvi, tačiau apgailėtinai miršta iš bado ir troškulio“, – sako gyvūnų globos organizacijos vadovas Arrie van Deventer. Dažnai mažylius priglaudžia  nacionaliniai parkai, tačiau jie neturi žinių, kaip paruošti gyvūną gyvenimui laisvėje. 

A.van Deventer kartu su gyvūnų globėja Karen Trendler ėmėsi įgyvendinti prieglaudos raganosių jaunikliams projektą. Čia svarbus saugumo faktorius. Didelė raganosių rago paklausa kainą už kilogramą kilstelėjo net iki 35 000 eurų. Ragas be kita ko naudojamas iš tradicinėje Azijos medicinoje. 

Raganosių prieglauda bus saugoma, ant stogo budės ginkluotas žmogus, teritorija bus aptverta, sudėtos kameros ir judesio detektoriai. 

Pastatas ribojasi su futbolo dydžio lauku. Jame gyvūnai galės ganytis. Galiausiai gyvūnai bus perduoti zoologijos sodams bei kitoms, gyvūnus auginančioms organizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius