Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Golfo kamuoliukų technologija pritaikoma plūdėms

Kai masalą būtina nugramzdinti 30–60 atstumu nuo kranto, naudojamos vadinamojo angliško stiliaus plūdės „Waggler“. Jas sugalvojo Britanijos salyno žvejai, kurie žvejoja tolimojo užmetimo „Match“ meškerėmis. Ilgą laiką „Waggler“ plūdės nekito ir buvo laikomos klasikinėmis. Tačiau naujos technologijos pakeitė ir šių tradicinių žūklės įrankių konstrukciją.
cralusso
cralusso

„Waggler“ plūdės Europoje išpopuliarėjo praėjusiame šimtmetyje, kai buvo pradėtos naudoti šiam žūklės stiliui tinkančios meškerės. Labiausiai vertinamos plūdės iš balzos medžio, tačiau jas gamina tik keli gamintojai, nes jų gamyba sudėtinga ir brangi.

Klasikinė plūdė „Waggler“ turi ilgą anteną, kuri įtvirtinta į lašo formos balzos plūdurą. Apatinėje plūduro dalyje – kilpelė valui tvirtinti. Tokia plūde galima žvejoti bet kokiame gylyje, nes ji laisvai slankioja valu. Kokiame gylyje yra masalas galima nustatyti stopmazgiu, kuris reikiamoje vietoje užrišamas ant valo. Kad plūdė toliau lėktų, dažnai ji pasunkinama švininiu arba žalvariniu antgaliu, kuris gali būti keičiamas arba turėti keičiamus žiedus.

Vos prieš dvejus ar trejus metus atrodė, kad klasikinė „Waggler“ plūdė pasiekė tobulybę ir iš esmės nesikeis, tačiau pasirodo, kad jas galima toliau sėkmingai tobulinti, šio proceso pabaigos nematyti. Naujo tipo „Waggler" plūdę sukonstravo vengrų išradėjas Karolis Cralikas. Ją dabar gamina „Cralusso“ įmonė. Jei padėsite šalia klasikinę ir „Cralusso“ „Wagler“ plūdę, į akis iškart kris, kad antroji neturi tradicinės kilpelės, kuria plūdė tvirtinama prie valo. Vietoj jos – plūdurą juosiantis vielinis lankelis. „Cralusso“ plūdė patikimesnė už klasikinę, nes metant niekada nesusipainioja valas ir pavadėlis. Plūdei skriejant kilpelės auselė atsiduria plūduro viršutinėje dalyje, tad plūdė skrieja kaip strėlė, paleista į taikinį, o kabliukas su masalu – iš paskos. Tokia plūde galima labai toli ir tiksliai užmesti masalą.

Kam teko rankose laikyti golfo kamuoliuką, tas įsidėmėjo, kad kamuoliuko paviršius duobėtas. „Cralusso“ plūdės storgalio paviršius niekuo nesiskiria nuo golfo kamuoliuko, Tačiau jis dar turi 6 briaunas. Su golfo kamuoliukais eksperimentuojama seniai ir žinoma, tad tiek įdubimai, tiek briaunos suteikia plūdei puikių aerodinaminių savybių. Tad naujoviška plūdė turi daugiau privalumų nei klasikinė .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius