-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Grūdos ežerą – 5 tūkstančiai lynų

Pirmadienį, spalio 14 d., apie 11 val. bus įžuvinamas Grūdos ežeras Varėnos rajone. Į jį bus paleista 5 tūkst. dvivasarių lynų.
Ruduo pamaryje
Ruduo pamaryje / A.Aleksėjūnienės/15min.lt nuotr.

Aplinkos ministerija kviečia žvejus ir kitus visuomenės atstovus dalyvauti įveisiant žuvis ir patiems įsitikinti įveisiamų žuvų kokybe ir kiekiu. Išsamesnės informacijos gali suteikti Valdas Kavaliauskas, Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Varėnos r. agentūros vyriausiasis specialistas, tel. (310) 32 025, mobil. tel. 8687 88593. 

Šiemet mūsų šalies vandenyse bus įveista daugiau kaip 400 tūkst. žuvų – lydekų, šamų, sterkų, lynų, karpių, margųjų plačiakakčių ir baltųjų amūrų. Valstybinė žuvų įveisimo programa numato pagausinti daugiau kaip 60 vandens telkinių žuvų išteklius.

Įveisiamos žuvys turi atitikti griežtus veterinarijos reikalavimus. Į vandens telkinius leidžiama išleisti tik kliniškai sveikas žuvis, ir tai turi būti patvirtinta dokumentais. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tikrina kiekvieną įvežamų įveisti žuvų siuntą – taip užkertamas kelias įveisiant įvežtas žuvis išplatinti jų ligas. Žuvų sveikatingumui nustatyti imami mėginiai.

Aplinkos ministerija, siekdama, kad įveisimas vyktų skaidriai ir nebūtų „valdiškas“, konkurso sąlygose yra numačiusi prievolę jį laimėjusiam asmeniui dar iki įveisimo pakviesti atitinkamo regiono aplinkos apsaugos departamento atsakingą darbuotoją, kad jis patikrintų numatomų įveisti žuvų kokybę ir kiekį. Toks darbuotojas privalo dalyvauti sveriant, pakraunant ir išleidžiant į vandens telkinius žuvų jauniklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius