-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai nutinka iš brakonierių atimtiems įrankiams: kas išmetama, o ką Mokesčių inspekcija parduoda?

Aplinkosaugininkai: neteisėtos žvejybos įrankių pažeidėjai neatgauna.

Apibendrindamas akcijos „Lašiša 2020“ rezultatus, Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) antradienį, gruodžio 8-ąją, Vilniuje ir Klaipėdoje parodė, kas nutinka konfiskuotiems įrankiams. Jų pažeidėjai neatgauna. Nekokybiški, menkaverčiai ar uždrausti naudoti daiktai apdorojami ir jau kaip atliekos perduodami atliekų tvarkytojams. O turtą, kurį dar galima realizuoti, perima Valstybinė mokesčių inspekcija.

„Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai iš pažeidėjų paima daugybę įvairių neteisėtų įrankių: tinklų, bučių, povandeninių šautuvų, kilpų, spąstų, žeberklų ir kt. Nuolatos pabrėžiu – aplinkosaugos srityje ypač svarbu principingumas ir skaidrumas. Tad, kadangi visuomenei kyla klausimų, nusprendėme ir parodyti, ką su padarome su šiais įrankiais, ir paaiškinti, kam atitenka priemonės, kurias dar galima realizuoti“, – AAD pranešime cituojama departamento direktorė Olga Vėbrienė.

VIDEO: Aplinkosaugininkai: neteisėtos žvejybos įrankių pažeidėjai neatgauna

Departamentas atkreipia dėmesį, kad konfiskuotų neteisėtų pažeidimo padarymo įrankių pažeidėjai neatgauna.

Konfiskuotą turtą, kurį dar galima realizuoti (tarkim, geras valtis), perima, įvertina ir realizuoja Valstybinė mokesčių inspekcija, o gautos pajamos eina į valstybės biudžetą.

Tie įrankiai ir daiktai, kurių VMI neperima, perduodami atliekų tvarkytojams. Tai daiktai, kurių naudojimas ir apyvarta uždrausta (pvz., tinklai, kilpos, spąstai). Taip pat tai būna nekokybiški, menkaverčiai ar sugadinti daiktai.

„Perduodami tokius daiktus atliekų tvarkytojams, stengiamės ir patys juos apdoroti: kad net ir labai norint žeberklo nebebūtų galima panaudoti kaip žeberklo, tinklas nebebūtų tinkamas jokiai žvejybai“, – patikino Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Kiekvienas paimtas ir teisėtas, ir neteisėtas įrankis užregistruojamas departamento žurnale.

Kiekvienas paimtas ir teisėtas, ir neteisėtas įrankis užregistruojamas departamento vidiniame žurnale, saugomas taip, kad nebūtų prieinamas pašaliniams, ir perduodamas VMI arba atliekų tvarkytojams.

„Šiemet per akciją „Lašiša 2020“ pareigūnai reidų surengė maždaug trečdaliu daugiau nei pernai. Labai vertinu aplinkosaugininkų nuveiktus darbus – kai tik galiu, pati dalyvauju naktiniuose reiduose, todėl žinau, kaip tai sudėtinga. Ir, noriu pridurti, esu dėkinga visiems žmonėms, padedantiems saugoti aplinką ir užkardyti pažeidimus. Su jumis mes galime nuveikti dar daugiau“, – sakė O.Vėbrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius